Se rupe blestemul de la Bistriţa?

Echipe probabile:

Gloria Bistriţa: Albuţ-Săceanu, Tudose, Frăsinescu, Velcovici-Keita, Băjenaru, Predescu,Mureşan,Tavares- Ribeiro Moraes

Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Pandurii: M.Popa-Matei,Viera,Chiricheş,Cardoso-Băcilă, Menasse, Pintilii, Nistor-Orac, Apostu       

Antrenor: Ionuţ Badea

Arbitrii: Paul Unimatan-Iulian Radu, Florin Ungureanu.

Rezervă: Dan Monea.

Stadion: Gloria din Bistriţa, astăzi de la ora 22 (în direct pe GSPTV).

Pandurii caută prima victorie din acest sezon tocmai la Bistriţa, teren ce s-a dovedit interzis pandurilor încă de la promovare în 2005. Ambele echipe sunt în mare foame de puncte şi par a fi în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Doar câte 2 puncte au strâns până acum şi unii şi alţii în primele 3 runde.

David CONSTANTINESCU

Ionuţ Badea nu dă doi bani pe statistici! Tehnicianul pandurilor vrea să rupă blestemul echipei la Bistriţa, acolo unde Pandurii au pierdut de fiecare dată în ultimii 5 ani! Deplasarea de la Bistriţa a fost mereu o „fata Morgana” pentru jucătorii gorjeni. De la promovarea echipei în 2005, trupa lui Condescu s-a întors de fiecare dată cu coada între picioare din fieful lui tata Jean. Cel mai rău a fost în primul sezon, când au pierdut cu 0 la 4, însă de atunci au mai urmat alte eşecuri pe bandă rulantă cu 0 la 2, 1 la 3 şi de două ori 0 la 1. Al şaselea episod are loc astă seara de la ora 22, iar Badea speră să spargă ghinionul şi să bifeze totodată prima victorie a echipei sale din acest sezon. „Există o statistică pe care presa o respectă, dar pentru mine sunt trei puncte puse în joc la fiecare partidă indiferent de locul de disputare al jocului, fie că se joacă acasă sau în deplasare, pentru mine contează mai puţin”, a declarat antrenorul pandurilor.

Fără schimbări majore

Impulsionat de jocul bun al elevilor săi din meciul cu Dinamo, Badea nu are de gând să facă modificări majore în primul 11. Astfel, cel mai probabil Badea îl va păstra pe căpitanul Pintilii în linia de mijloc în timp ce cuplul de fundaşi centrali va rămâne Viera-Chiricheş. Chibulcutean are astfel toate şansele să privească din tribună meciul din oraşul său natal. Singura dilemă a lui Badea este dacă Brata va fi recuperat până la ora jocului după accidentarea din meciul cu Dinamo. Soluţiile de rezervă sunt Hidişan, Grecu, Iordache şi Nistor, ultimul având cele mai mari şanse să-l suplinească pe Brata. „Ne aşteaptă o partidă deosebit de importantă din punct de vedere al punctelor puse în joc. Nu cred că va exista o similitudine între meciul precedent şi meciul acesta. Există situaţii diferite de joc în ideea în care Bistriţa propune mai multe sisteme de joc, în funcţie şi de adversarul cu care urmează să joace. Este o echipă în căutări încă”, şi-a caracterizat Badea adversarii din această seară.

Gloria, mai slabă ca anul trecut

După ce i-a urmărit pe bistriţeni cum s-au salvat fără probleme de la retrogradare în sezonul trecut după un tur dezastruos, Badea a rămas un fan al echipei conduse pe atunci de Marius Şumudică. Pierzând însă câţiva titulari ca Hora (ajuns la CFR Cluj) sau Ciucă (U Craiova), dar şi pe principalul Şumudică ajuns la Rapid, Bistriţa condusă acum de Laurenţiu Reghecampf nu mai pare o sperietoare.  „În ideea în care există o problemă de căutare a unui sistem de joc, se poate spune că suferă la calitatea jocului. Anul trecut Bistriţa era o echipă stabilă din punctul de vedere al sistemului de joc şi al relaţiilor de joc dar nu au pierdut foarte mulţi din jucătorii de acolo”, spune Badea despre echipa care a primit nu mai puţin de 7 goluri în 3 etape!

 „Noi pregătim fiecare meci numai şi numai la victorie. Asta le spun şi elevilor mei care trebuie să înţeleagă mesajul. Acum rămâne de văzut ce vom putea obţine cu Bistriţa”

Ionuţ Badea, antrenor

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: