Se scumpeşte RCA

Poliţele RCA cresc cu până la 40% începând de la 1 ianuarie. Şoferii gorjeni care s-au ţinut departe de accidente rutiere în 2009 vor beneficia de reduceri semnificative. Tinerii din Târgu Jiu, cu vârsta sub 25 de ani, posesori ai autoturismelor de lux, vor plăti pentru o asigurare de 2,5 ori mai mult decât nivelul standard. La polul opus se află pensionarii, cu vârsta peste 60 de ani, din judeţ, care vor beneficia de o reducere de cel puţin 10%.

Creşterea ratei daunei în 2009 îi determină pe asiguratori să crească preţurile la asigurarea de răspundere civilă (RCA) cu până la 40% începând cu 1 ianuarie. Valoarea poliţei variază în funcţie de comportamentul şoferilor la volan, anul trecut. Conducătorii auto care nu au fost implicaţi în accidente rutiere, în ultimii 7 ani, pot beneficia de discount-uri care pornesc de la 10% şi pot ajunge la 50%. Cei care au fost implicaţi în două accidente rutiere, în 2009, vor plăti un RCA de 3 ori mai mare decât cel standard. „Valoarea asigurării auto diferă în funcţie de tipul maşinii, capacitatea cilindrică, vârsta clientului, statutul acestuia (persoană fizică sau juridică) şi domiciliul său. Toţi şoferii care locuiesc în Târgu Jiu vor plăti mai mult decât cei din judeţ din cauza traficului mai aglomerat şi a riscului crescut de producere a accidentelor”, a declarat Ioana Horcea, director adjunct Groupama.

Asigurare de 2,5 ori mai mare pentru tinerii sub 25 de ani

Tinerii sub 25 de ani, care domiciliază în Târgu Jiu şi posedă un autoturism marca BMV, Mercedes, Rover, Volvo, Mitsubischi, Renault vor plăti cele mai scumpe poliţe. Valoarea acestora ajung chiar de 2,5 ori mai mare decât nivelul standard. „Şoferii cu vârsta sub 25 de ani cu maşini de lux sunt cei mai predispuşi accidentelor. Încercăm în acest fel să punem capăt teribilismului”, a mai precizat Ioana Horcea. Cei mai favorizaţi de asiguratori sunt pensionarii cu vârsta peste 60 ani care beneficiază de o reducere de 10%. De exemplu, un pensionar cu vârsta de 62 ani, din afara oraşului, va plăti, în 2010, pentru un autoturism Dacia 1400, o poliţă de asigurare în valoare de 1.116.000 lei vechi faţă de 950.000 lei, în 2009.

Tot din 2010 va creşte şi limita de despăgubire de la 300 de mii euro la 500 de mii euro pentru pagube materiale şi de la 1,5 milioane euro la 2,5 milioane euro pentru vătămări corporale şi deces.

Peste 200 de gorjeni au primit de Crăciun, în loc de primă, vestea că vor rămâne şomeri. O parte dintre aceştia sunt bugetari, angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: