Se teme că va fi blocat proiectul de exploatare a grafitului din Gorj

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, crede că liberalii vor renunța la proiectul de exploatare a grafitului de la Baia de Fier, pentru simplul motiv că este o inițiativă a USR-PLUS.

”Proiectul de exploatare a grafitului se pare că va fi stopat pentru simplu motiv că era o inițiativă care vine de la USR-PLUS. Îi rog pe noii conducători să se gândească atent dacă vor să dea cu piciorul la o imensă oportunitate pentru România. Nu e vorba de niciun partid aici. E vorba de o șansă pe care de prea mult timp nu o fructificăm. O șansă nu doar pentru comunitățile locale din zona Gorjului, ci pentru întreaga economie a României să se integreze în procesul de producție de baterii”, a declarat Năsui.

O companie germană a câştigat licitaţia internaţională organizată de Compania Naţională a Sării Salrom pentru realizarea studiului de fezabilitate ce vizează exploatarea grafitului de la Baia de Fier.

Din ultimele prospecţiuni, zăcământul în cele două exploataţii din zona Baia de Fier, Cătălinu şi Ungurelaşu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE.

Vizualizări: 1,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: