Morega, atac la Vîlceanu: Motrenii au nevoie de apă caldă și căldură, nu de scuze

Primarul din Motru a reacționat după declarațiile de luni ale ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, care nu doar că a spus că Uzina de Agent Termic din localitate nu mai poate fi salvată, dar a și dat vina pe primarul localității, Cosmin Morega. Liberalii nu au reușit să treacă peste faptul că au pierdut alegerile la Motru și, pentru prima dată după mulți ani, guvernul nu a mai ajutat UATAA Motru.

Primarul Cosmin Morega îi reamintește lui Vîlceanu că UATAA Motru este în insolvență, deciziile sunt luate de administratorul judiciar numit de instanță, iar administratorul speciale este liberal, numit cu susținerea PNL.

“Primăria Municipiului Motru niciodată nu a împrumutat certificate de CO2 pentru UATAA Motru, deoarece legea nu permite acest lucru”, a spus Morega, după ce Vîlceanu susținuse că: “Anul trecut a fost primul în care certificatele de CO2 nu au fost achiziționate. În fiecare an la UATAA a existat această problemă, dar până acum s-a rezolvat. Această vină o are Primăria Motru”.

Conducerea UATAA Motru nu a solicitat Consiliului Local Motru împrumutarea de certificate de CO2, fiind știut faptul că acest lucru nu este legal. “Achiziția îi revine societății, care de altfel a și cumpărat un număr de certificate de CO2, aferente anului 2020. Primăria Municipiului Motru a fost condusă de administrație PNL până la sfârșitul lunii Octombrie 2020, fiind preluată de actualul primar când bugetul era pe final. Bugetul pentru anul 2021, îi reamintim domnului ministru Dan Vîlceanu, a fost votat pe 22 Aprilie, lucru care a făcut imposibilă asumarea ori gajarea unor împrumuturi, garanții etc”, a mai explicat primarul din Motru.

Cosmin Morega susține că Dan Vîlceanu arată încă o dată că nu cunoaște legislația în ceea ce privește societățile comerciale. “Din cauza incompetenței guvernului PNL, UATAA Motru se află într-o postură extrem de dificilă. Pentru această situație se fac vinovați deopotrivă Ministerul Dezvoltării, Ministerul de Finanțe și conducerea PNL a UATAA Motru. Ce trebuie să știe Dan Vîlceanu este că motrenii au nevoie de apă caldă și caldură, chiar în prag de iarnă, nu de scuze și explicații. Dacă actualul guvern ar fi acordat sumele solicitate de autoritatea locală de la Motru în Decembrie 2020, de 9.8 milioane lei, așa cum a făcut PSD în cei trei ani de guvernare, deși Municipiul Motru era condus la acea vreme de primar PNL, nu ar fi existat întârzieri privind achiziționarea certificatelor de CO2 și nici întârzieri la facturi pentru combustibil, furnizori, etc”, acuză primarul din Motru.

Acesta susține că Dan Vîlceanu i-a păcălit pe motreni în decembrie 2020 și vrea să îi pacălească și în această perioadă, fără să îi pese de cei 15 mii de cetățeni care beneficiază direct sau indirect de serviciile UATAA Motru, de unitățile de învățământ la care învață sute de copii, de antreprenorii ale căror societăți beneficiază de agent termic și apă caldă livrată de această societate. “Domnului ministru nu îi pasă nici de cei aproximativ 130 de angajați ai Uzinei de Agent Termic de la Motru, care își vor pierde locurile de muncă”, a concluzionat primarul din Motru, Cosmin Morega.

Vizualizări: 2,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: