Se vor construi două noi arene sportive de 5 stele

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat la Orange Sport că Bucureştiul se va bucura de două noi arene sportive. Capitala României şi-a îmbunătăţit infrastructura sportivă în ultimi ani după ce au fost construite stadioanele National Arena, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.

Planurile autorităţilor locale nu se opresc aici și vor fi construite două noi arene sportive.  În acest moment, Bucureştiul stă foarte bine în ceea ce priveşte infrastructura destinată fotbalului şi rugby-ului.

Stadioanele Steaua, National Arena, Rapid şi Arcul de Triumf au fost reconstruite de la zero şi oferă acum condiţii de 5 stele, adaptate la ceea ce înseamnă sportul modern. Însă infrastructura sportivă pentru celelalte sporturi suferă în continuare.

Nicuşor Dan susţine că noul patinoar din Bucureşti ar trebui să fie gata în doi ani, în timp ce pentru noua sală polivalentă aşteaptă finanţare. ”Pe patinoar o să-l avem în doi ani. În ce priveşte sala polivalentă, e vorba despre ajutorul Guvernului”, a spus Nicuşor Dan pentru Orange Sport.

Noul patinoar din Bucureşti urmează să fie construit în locul vechiului Mihai Flamoropol. Primele discuţii despre un nou patinoar au avut loc în urmă cu 9 ani, dar lucrările de construcţii au început în anul 2017.  Ulterior, ele au fost sistate după un conflict în instanţă între UTI-Astaldi (firmele desemnate să construiască patinoarul) şi Primăria Bucureşti.

Noua Sală Polivalentă ar urma să fie construită în complexul Lia Manoliu, pe un teren aflat în apropiere de National Arena. Contractul a fost semnat în anul 2019, s-au făcut studiile de fezabilitate, dar lucrările n-au început din cauza lipsei de finanţare.

Galerie foto


Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: