Se vor înfiinţa trei centre de permanenţă în judeţul Gorj

Judeţul Gorj va beneficia în curând de trei centre de permanenţă în comuna Săuleşti, Căpreni şi în oraşul Tismana. Ministerul Sănătăţii a aprobat deja înfinţarea unui astfel de centru la Săuleşti, care va avea o capacitate de 15 paturi, unde bolnavii din zonă vor primi asistenţă medicală, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la alte unităţi spitaliceşti. Şi primarul de la Tismana a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Gorj reînfinţarea centrului de permanenţă din zonă, pentru că se pare că edilii locali au înţeles importanţa unui astfel de centru sanitar.
În prezent în judeţul Gorj nu mai funcţionează nici un centru de permanenţă, pentru că toate cele existente anterior au fost închise datorită lipsei dotărilor şi a cadrelor medicale. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au încercat să le explice edililor locali din comunele gorjene, acolo unde se impune existenţa unui centru de permaneţă, importanţa acestor puncte sanitare. Ministerul Sănătăţii a aprobat deja înfinţarea unui astfel de centru la Săuleşti care va fi dotat cu 15 paturi, unde bolnavii din zona respectivă vor beneficia de asistenţă medicală, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte unităţi spitaliceşti din judeţ. „Pentru creşterea adresabilităţii medicale se impune înfinţarea unui centru de permanenţă la Săuleşti, fiind vorba de o locaţie cu 15 paturi pentru bolnavii din acea zonă. Ne-am gândit la persoanele vârstnice cu venituri medii, mici sau care nu au venituri şi cărora le este foarte greu să se deplaseze în centrele mari, în oraşe, municipii, pentru asistenţă medicală de specialitate. Pentru aceşti oameni autorităţile locale au făcut demersurile necesare şi au obţinut aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru înfiinţarea unui astfel de centru”, a spus Marius Boieriu, director executiv DSP Gorj
Următoarele două centre de permanenţă se vor face la Căpreni şi la Tismana, unde au mai fost de altfel, dar s-au închis. Primarul din Tismana a luat legătura cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru a face formalităţile necesare reînfiinţării unui nou centru de sănătate. „În viitorul apropiat vom proceda la fel şi la Căpreni şi la Tismana. De altfel, la Tismana chiar primarul a venit la mine, am avut câteva discuţii şi am depus o adresă la Ministerul Sănătăţii pentru a aproba reînfiinţarea acolo a centrului de sănătate”, susţine Marius Boieriu. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică aşteaptă acum aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru reînfiinţarea centrului de sănătate de la Căpreni şi a celui de la Tismana.


Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: