Seceta a afectat producţia de fructe de pădure

Seceta din ultimele luni aproape că a înjumătăţit producţia de fructe de pădure din judeţul Gorj. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj spun că au demarat deja campania de colectare a fructelor de pădure, însă se preconizează o producţie extrem de slabă. Preţul cu care pădurarii Direcţiei Silvice Gorj achiziţionează de la gorjeni afine sau mure este la nivelul anului trecut.

Direcţia Silvică Gorj aproape că a înjumătăţit planul de colectare a fructelor de pădure anul acesta, din cauza secetei care a pus stăpânire pe întreg judeţul. Potrivit conducerii, producţia de mure şi afine livrată peste hotare va fi mult mai mică în comparaţie cu anii trecuţi. „Am demarat deja campania, strângem mure şi afine, avem un program la fructele de pădure stabilit pentru 80 de tone în care intră afine, mure şi măceşe când va fi sezonul. Avem un impediment foarte mare din cauza secetei, nu prea avem recoltă, foarte slabă faţă de anul trecut, nici la mure, nici la afine nu stăm bine anul acesta, dar încercăm totuşi să facem planul. Seceta a afectat foarte mult producţia de anul acesta”, au spus reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj.

6,5 lei kilogramul de afine

Gorjenii care s-au gândit să facă un ban vara asta adunând fructe de pădure trebuie să ştie că preţurile practicate de pădurari sunt cam la nivelul celor de anul trecut. „Suntem în plină campanie, avem în toate zonele Gorjului pădurari care cutreieră. Preţul de achiziţie este 6,5 lei pentru kilogramul de afine în stare proaspătă şi 1,5 lei pentru kilogramul de mure în stare proaspătă. Avem un contract cu o firmă românească, aceasta la rândul ei le dă spre Germania şi Olanda. Fructele sunt depozitate în Centrul de Fructe Preajba în lăzi frigorifice”, au spus reprezentanţii Direcţiei Silvice. Aceştia au mai spus că din cauza faptului că recolta este slabă o să încerce să lungească în timp campania cât se poate, luna august fiind apogeul privind recoltarea afinelor şi murelor.

Anul trecut, Direcţia Silvică Gorj a avut un plan de colectare de 120 de tone de fructe de pădure.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: