Seceta îi lasă fără prime de sărbători pe salariaţii Hidroelectrica

Seceta prelungită din acest an îi lasă fără prime de sărbători pe cei 280 de angajați ai sucursalei Hidroelectrica din Gorj. Atât administrația, cât și sindicatele au confirmat că salariații nu vor primi niciun ban în plus la salariu dată fiind situația grea prin care a trecut anul acesta unitatea. Potrivit directorului Hidroelectrica Gorj, Pantelie Raicu, până acum doar anul 2003 a mai fost unul la fel de secetos, care i-a afectat din punct de vedere financiar.

Seceta de anul acesta se va resimți grav în buzunarele angajaților de la Hidroelectrica Gorj. Directorul unității, Pantelie Raicu, a declarat că anul acesta nu vor fi venituri suplimentare pentru angajații săi. ”În mod cert nu se vor acorda prime salariaților anul acesta din cauza situației grele prin care a trecut unitatea cu această secetă prelungită”, a declarat Pantelie Raicu, directorul Hidroelectrica, sucursala Gorj. Acesta a mai menționat că singurul an în care nu s-au mai luat prime a fost anul 2003, care a fost și el afectat tot de secetă. ”Până acum s-au dat de fiecare dată, doar în 2003 nu s-au dat pentru că la fel, am avut un an greu tot din cauza secetei”, a adăugat directorul Pantelie Raicu.

Sindicatele confirmă

Sindicatele sunt și ele dezamăgite de acest capriciu al vremii care a împiedicat compania să aibă încasările din anii trecuți. Potrivit liderului Sindicatului Liber Independent al sucursalei Hidrocentralei Târgu Jiu, Dan Știucă, oamenii s-au conformat și speră ca anul viitor să fie un an mai bun. ”În nici un caz nu se iau prime anul acesta dată fiind situația grea în care se află Hidroelectrica în acest moment”, a declarat Dan Știucă. Acesta a refuzat însă să menționeze ce valoare au primele prevăzute în contractul colectiv de muncă, prime de care au beneficiat salariații în anii trecuți.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: