Sechestre şi somaţii pentru încasarea impozitelor

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a realizat în luna martie încasări la bugetul general consolidat în sumă de 61.503.000 lei, a anunţat astăzi directorul general Ion Cupă. Pentru recuperarea obligaţiilor bugetare restante, în luna martie au fost comunicate debitorilor 5.578 somaţii. Au fost înfiinţate 1.546 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare ale agenţilor economici, precum si 252 popriri pe veniturile terţilor. Organele de executare au procedat la identificarea si indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile şi imobile existente în patrimoniul debitorilor aplicând, în luna martie, 28 de sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile.

Potrivit unui comunicat de presă al DGFP Gorj, bunurile imobile asupra cărora au fost instituite sechestre, sunt în general clădiri, sedii, apartamente, spaţii de producţie şi terenuri aferente situate în zone unde potenţialii cumpărători pot fi interesaţi de achiziţionarea acestora, iar cele mobile sunt în general maşini, utilaje şi alte aparate.

Ion Cupă a declarat că, în vederea valorificării bunurilor sechestrate, s-a procedat la evaluarea acestora de către organele specializate. Pentru debitorii ale căror creanţe fiscale nu au fost stinse în termen de 15 zile de la data încheierii procesului verbal de sechestru au fost organizate licitaţii în vederea valorificării bunurilor sechestrate şi a recuperării obligaţiilor bugetare restante.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: