Secretar de stat în vizită la UM Sadu

Sorin Encuţescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, a vizitat săptămâna trecută Uzina Mecanică Sadu. Conducerii uzinei i s-a cerut să meargă zilele acestea la Bucureşti cu situaţia financiară şi economică pentru primele şase luni acestui an şi cu obiectivele prioritare pentru semestrul al doilea. Directorul Stoica spune că situaţia financiară a uzinei este mult mai bună decât cea de anul trecut.

Secretarul de stat Sorin Encuţescu a efectuat vizite de lucru la mai multe companii din industria de apărare: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Orăştie, Arsenal Reşiţa şi Uzina Mecanică Sadu. Scopul vizitelor a fost acela de a evalua situaţiile financiare şi economice ale companiilor pentru primele şase luni ale acestui an şi stabilirea obiectivelor prioritare pentru cel de-al doilea semestru. Au fost vizitate capacităţile de producţie şi activele destinate testării produselor realizate de către companii. Alte subiecte abordate în cadrul discuţiilor au vizat situaţia patrimonială a companiilor, situaţia juridică a terenurilor, situaţia financiar-contabilă, precum şi situaţia dotărilor.

Printre problemele semnalate de companii s-au aflat existenţa unor active mari, care nu sunt implicate în procesul de producţie, eficienţa economică scăzută, cauzată, în primul rând, de tehnologiile învechite şi lipsa de resurse proprii pentru investiţii în sectorul productiv, precum şi îmbătrânirea forţei de muncă. „Domnul Encuţescu a vizitat toată uzina, a vizitat locurile de muncă importante din uzină, a discutat cu oamenii, dumnealui era interesat să înţeleagă  problemele cu care se confruntă Uzina Mecanic Sadu. A văzut cu ochii dumnealui că tehnologiile sunt învechite”, a declarat Gheorghe Stoica, directorul UM Sadu.

Conducerea uzinei va prezenta situaţia financiară la Bucureşti. „Începând de la mijlocul acestei săptămâni toate uzinele din industria de apărare sunt invitate la o discuţie, iar acolo vom prezenta situaţia financiară pentru primele şase luni ale acestui an. Vom merge şi noi la Bucureşti, după un program care ne va fi comunicat în timp util. Fiecare uzină va avea alocat un anumit interval de timp pe temele respective. În orice caz, situaţia financiară a uzinei este mult mai bună decât anul trecut, nu numai că suntem la zi cu salariile, dar şi veniturile sunt mult mari”, a mai precizat Gheorghe Stoica. Directorul UM Sadu a anunţat că renunţă la această funcţie pentru a se întoarce la Romarm, dar încă nu i s-a găsit un înlocuitor.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: