Secretarul din Sadu, pentru a doua oară în Comisia de disciplină

Victor Şolea, secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, a ajuns pentru în atenţia Comisiei de disciplină din cauză că nu a depus actele administrative la Instituţia Prefectului în termenele prevăzute de lege. Acesta nu este la prima abatere de acest gen, secretarul riscând chiar penalizări salariale.

Victor Şolea, secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, este anchetat de către Comisia de disciplină a Instituţiei Perfectului, la sesizarea Compartimentului de Verificare a Legalităţii Actelor. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că secretarul a ignorat termenele legale de depunere a hotărârilor de Consiliu Local şi a deciziilor primarului, ultimele documente fiind aduse la începutul anului. Primarul oraşului Bumbeşti Jiu cunoaşte această situaţie şi spune că va aplica măsurile disciplinare impuse de către Comisia de disciplină. “Ştiu că secretarul primăriei este anchetat de către Comisia de disciplină întrucât nu a depus la Instituţia Prefectului, spre verificare, actele administrative în termenele legale. Potrivit legislaţiei în vigoare, în maxim 10 zile de la aprobare, trebuiau depuse atât deciziile primarului cât şi hotărârile de Consiliu Local. În calitate de primar nu pot lua nici o decizie în privinţa secretarul, însă aştept măsura dispusă de Comisiei de disciplină şi cu siguranţă o voi aplica”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

Sancţionat cu mustrare în anul 2009

Victor Şolea a mai ajuns în atenţia Comisiei de disciplină şi în anul 2009 tot pentru acelaşi motiv. “În prezent, verificăm aspectele sesizate de către Compartimentul de Verificare a Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului, urmând ca în viitoarea şedinţă a Comisiei de disciplină să dispunem o sancţiune pentru secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu. Acesta nu a depus actele administrative de mai bine de şase luni. Domnul secretar a mai fost sancţionat cu mustrare şi în anul 2009 tot pentru acelaşi motiv”, a declarat Marcel Romanescu, preşedintele Comisiei de disciplină. Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu spune că a întârziat cu depunerea documentelor din cauza volumului mare de muncă, nerecunoscând că este pentru a doua oară propus pentru sancţiuni disciplinare. “Am întârziat cu depunerea documentelor din cauza încărcăturii activităţii administrative. N-am fost atenţionat de faptul că s-au depăşit termenele. Este pentru prima dată când am ajuns la Comisia de disciplină. Voi depune toate documentele şi voi încerca să respect termenul legal de 10 zile”, a declarat Victor Şolea.  

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: