Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, suspendat din funcţie

Victor Şolea, secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, a fost suspendat din funcţie, după ce instanţa de judecată a emis mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile. Atribuţiile acestuia urmează să fie preluate de către un funcţionar public cu studii juridice.

Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu, a emis ieri o dispoziţie pentru suspendarea din funcţie a secretarului primăriei, după ce acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. “Am solicitat Parchetului instituirea măsurii de arestare preventivă şi am emis actul administrativ pentru suspendarea din funcţie a secretarului primăriei. Atribuţiile lui Victor Şolea vor fi preluate de un funcţionar public cu studii juridice”, a declarat Constantin Bobaru. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că primarul oraşului Bumbeşti Jiu va trebui să ceară avizul ANFP în condiţiile în care perioada de suspendare se va prelungi. “Perioada de suspendare se constată printr-o dispoziţie a primarului. În cazul în care aceasta se prelungeşte va trebui obţinut avizul ANFP. Doar în condiţiile unei condamnării postul devine vacant şi scos la concurs”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului. Victor Şolea poate reveni pe post în condiţiile în care este eliberat şi trimis în judecată după o perioadă mai îndelungată. Suspendarea din funcţie este valabilă în situaţia în care secretarul se află în arest ori este trimis în judecată.

ACUZAŢIE

Victor Şolea a fost arestat preventiv după ce a fost prins în timp ce primea o mită de 3.000 lei de la o localnică pentru eliberarea unui titlu de proprietate. În urmă cu aproximativ o lună, Victor Şolea a fost anchetat şi de către Comisia de Disciplină din cadrul Instituţiei Prefectului şi sancţionat cu reducerea cu 5% a salariului ce urma să-l primească pentru luna decembrie. Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu s-a făcut vinovat de faptul că nu a depus actele administrative la Instituţia Prefectului în termenele prevăzute de lege.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: