Secretarul şpăgar de la Turceni poftea sexual la denunţătoarea sa

Răsturnare de situaţie în cazul secretarului Remu Stamatie, arestat pentru fapte de corupţie. Denunţătoarea sa, Cristina Ioniţoiu, spune nici mai mult nici mai puţin că ani de zile bărbatul s-a dat la ea şi i-a făcut avansuri sexuale, culmea tupeului fiind mita de 14.000 de lei pentru care avocata s-a dus la organele de anchetă, în speranţa că, astfel, coşmarul său ia sfârşit.

 Cristina Ioniţoiu declară că l-a denunţat la Parchet pe Remu Stamatie pentru mita de 14.000 de lei întrucât nu mai suporta avansurile sexuale făcute de acesta asupra sa în ultimii ani. Aceasta a rupt ieri tăcerea şi s-a decis să confirme public o serie de informaţii care în ultimele zile circulau la nivel de zvon şi care s-au dovedit a fi în cele din urmă reale. Femeia afirmă că în cei peste 6 ani în care a fost angajată a Primăriei Turceni primea avansuri sexuale de la Stamatie cel puţin odată pe săptămână, fiind nevoită la sfârşitul lui 2008 să renunţe la profesia de jurist şi să se transfere la serviciul achiziţii publice, pentru a nu mai fi în subordinea fostului secretar. Cristina Ioniţoiu este căsătorită, are copii, îşi iubeşte soţul şi spune că ultimii ani au fost doar unii de chin pentru ea. Avocata devenită denunţătoare a încercat să îşi rezolve "problema" pe alte căi, recomandându-i secretarului să se ducă la psihiatru, dar în zadar, ea spunând că nu s-a plâns mai de mult de aceste probleme pentru că se gândea la consecinţele asupra familiei sale şi a familiei lui Stamatie.
 "I-am spus mereu că avea o problemă psihică, i-am recomandat să meargă la psihiatru, dar n-am scăpat de el şi nici nu am vrut să-i cedez. Pe celelalte colege nu le scotea din gloabe şi urâte, iar pe mine nici să vorbesc cu cetăţenii nu mă lăsa pentru că apoi mă acuza că cine ştie ce relaţii aveam cu ei. M-am mutat din birou şi tot degeaba, deci pur şi simplu nu mai aveam altă cale decât să plec de acolo. Eu nu am vrut decât să fiu lăsată să-mi fac treaba, să câştig şi eu un ban pentru familia mea, nu să fac prostiile pe care le visa el", afirmă Ioniţoiu.

 A vrut şi sex şi şpagă şi a primit cătuşe

 Cristina Ioniţoiu a devenit avocat de la începutul anului şi, la începutul lunii iulie, a încheiat un contract de asistenţă judiciară cu Primăria Turceni în valoare de 28.000 de lei, la care se mai adăuga un comision de succes de 22.000 de lei. Denunţătoarea afirmă că secretarul i-a cerut 28.000 de lei mită pentru a-i semna şi el contractul, nerenunţând nici la avansurile sexuale. "Mi-a cerut banii şi i-am dat 14.000 de lei, jumătate din sumă, ceea ce i-am spus şi în momentul flagrantului. El continua să-mi facă avansuri, spunând că acum nu mai pot să îl acuz de hărţuire sexuală pentru că nu-i mai eram subordonată. De asta am şi apelat la procurori şi poliţie pentru că nu mai suportam situaţia. Îmi pare rău pentru familia lui, dar şi pentru mine şi ai mei îmi pare rău. Nu ştiu cum de i s-a pus lui pata pe mine. El se comporta de parcă era tata sau soţul meu, deşi ei nu sunt genul acesta autoritar de persoane, iar el era şeful meu. Când trebuia să discut cu el lucruri de la serviciu, probleme de birou, el avea chef de alte discuţii, vi le imaginaţi dumneavoastră, vorbea despre orice, numai despre ce trebuia să rezolvăm nu. Eu nu mă consider vinovată pentru situaţia lui de acum, iar dacă cineva mă condamnă cred că greşeşte pentru că nu mai rezistam", afirmă denunţătoarea fostului secretar al Primăriei Turceni.
 Remu Stamatie a fost arestat preventiv în urma unui flagrant organizat în biroul său din Primăria Turceni, fiind surprins de poliţişti şi procurori în timp ce lua mită 14.000 de lei. Instanţele de judecată au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, el fiind acuzat de luare de mită.


Vizualizări: 1,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: