Caragea, noul șef al polițiștilor gorjeni, are o avere de invidiat

Comisarul-şef Viorel Caragea este noul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Acesta a câştigat concursul care s-a desfăşurat vineri la sediul Inspectoratului General al Poliției Române. Comisarul şef Viorel Caragea a avut de înfruntat alţi doi colegi de-ai săi din cadrul inspectoratului, dar se pare că el este cel care a avut susținere politică din partea liderilor PSD Gorj. Caragea nu este un polițist sărac, după cum rezultă din declarația sa de avere, acesta având împreună cu soția trei case, patru terenuri și două autoturisme. De altfel, averea noului șef al Poliției gorjene a atras atenția și celor de la Ziarul de investigații, care au publicat prima anchetă cu privire la acesta chiar în ziua câștigării concursului.

Ascensiunea profesională a lui Viorel Caragea este unanim apreciată ca fiind fulminantă, având în vedere că a fost promovat în mai multe rânduri la excepțional. La începutul anilor ’90, subofițerul de atunci Caragea a fost eroul unui episod petrecut în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, când a fost insultat și lovit de fostul lider al minerilor, Miron Cozma. Ascensiunea profesională și materială a lui Viorel Caragea face obiectul anchetei din Ziarul de investigații și publicat pe www.reportervirtual.ro. “Ascensiunea personală şi profesională a lui Viorel Salvador Caragea ne arată că nu întotdeauna ziua bună se cunoaşte de dimineaţă. La patru ani de la absolvirea unui liceu industrial mai mult decât obscur, a fost admis la Şcoala de subofiţeri de la Câmpina. A dobândit, astfel, statutul de poliţist ce i-a permis, în 1994, să fie pălmuit de Miron Cozma, incident care i-a adus notorietatea. Au urmat studii superioare la fără frecvenţă şi nenumărate avansări la excepţional. S-ar putea spune că s-a deşteptat pe parcurs, concomitent cu sporirea averii. Neputând derula, din cauza statutului profesional, activităţi conexe, Viorel Salvador Caragea a strâns ban pe ban, a muncit şi în vacanţele dintre studii, şi şi-a cumpărat două autoturisme Wolskwagen, patru terenuri şi două imobile în Târgu Jiu. Recent, a finalizat construirea celei de-a treia vile, în Preajba Veche, mai degrabă un centru SPA, cu saună şi toate cele trebuitoare pe lângă casa de lux a omului. Datorii în bănci destul de subţiri, mai mult la mişto: 61.000 ron şi 15.500 de euro. La toate acestea se adaugă fabrica de bani pe care o ştie toată lumea – balastiera accesorizată cu tiruri, camioane, strunguri şi câte şi mai câte, pe strada Vadului din Târgu Jiu, şi una de dată recentă, aflată în finisaje, lângă Poliţia Municipală, pe colţ (vezi foto), trecută la caterincă pe numele unui anume Constantin Vaseoiu, băiatul cu micii din târgul auto, despre care mulţi spun că i-ar fi fin. Despre firma sa de construcţii şi de cota parte din profitul majorităţii transportatorilor din Gorj nu mai amintim, să nu se supere”, este un pasaj important din ancheta Ziarului de investigații.   

Jurnalistul de la Ziarul de investigații mai face referire la faptul că fostul prefect Victor Banța a dorit dar nu a reușit să îl demită pe Caragea, dar și că noul șef al poliției este văzut de colegi ca având legături mult prea strânse cu colegii de la “scara 2”, adică de la SRI.

Vizualizări: 761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: