Stamatie speră într-o eliberare la Curtea de Apel Craiova

Secretarul Primăriei oraşului Turceni, Remu Stamatie, află azi dacă va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv sau în libertate pentru faptele de corupţie de care este acuzat de procurorii gorjeni. Curtea de Apel Craiova judecă azi recursul acestuia făcut la sentinţa Tribunalului Gorj prin care pe numele său este emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Sentinţa a fost pronunţată vineri după-amiază de către magistraţii gorjeni şi contestată imediat de către secretarul incriminat Remu Stamatie este acuzat că a luat mită de la o fostă subordonată de-a sa, Cristina Ioniţoiu, care, de câteva luni, a devenit avocat şi urma să apere Primăria Turceni în câteva procese importante. Secretarul a fost prins în flagrant în timp ce lua 14.000 de lei de la fosta sa colaboratoare, banii reprezentând, conform anchetatorilor, plata pentru ca Stamatie să fie de acord cu derularea contractului de consultanţă judiciară între Primărie şi Ioniţoiu. Contractul are o valoare de 28.000 de lei şi prevede şi un comision de câştig de 22.000 de lei, reţinerea şi arestarea ulterioară a secretarului făcându-se imediat după ce Primăria a virat circa 20.000 de lei în conturile avocatei devenite denunţătoare.
 Secretarul Primăriei oraşului Turceni, Remus Stamatie, a fost adus vineri cu cătuşe la mâini la Parchet pentru a fi audiat în dosarul de corupţie în care a fost reţinut cu o zi înainte.Acesta a refuzat să facă orice comentariu cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse, el petrecându-şi ultimile nopţi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Anchetatotorii l-au reţinut sub acuzaţia de luare de mită, la Parchet prezentându-se şi denunţătoarea sa pentru a fi audiată. 
 Audiat a fost şi primarul din Turceni, Ion Iordache, cel care spune că regretă situaţia în care se află secretarul Remus Stamatie, deşi recunoaşte că între ei lucrurile nu au mers foarte bine pe parcursul anului în care au trebuit să colaboreze. Edilul spune că la începutul mandatului său nu a reuşit să se înţeleagă cu Stamatie, de abia în ultimele luni cei doi reuşind să aibă o colaborare mai bună. Iordache a făcut precizările respective după ce a fost audiat la Parchet în dosarul de corupţie în care este implicat secretarul Primăriei Turceni. Edilul spune că a fost întrebat lucruri generale, procurorii interesându-se în special de contractul despre care se vorbeşte că a generat faptele de corupţie care au dus la reţinerea lui Stamatie.
 


Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: