Secretul lui Stancev

Greu de spus ce or fi înţeles noii procurori şi judecători numiţi de CSM, din întâlnirea cu Traian Băsescu. Discursurile demnitarilor prezenţi la faţa locului au transformat ceremonia de la Cotroceni într-un duel verbal scurt şi la obiect. Fiecare cu ce-l doare. Preşedintele a vorbit despre marea problemă a României în prag de alegeri prezidenţiale – funcţionarea defectuoasă a Justiţiei, pe când doamna K (aşa cum este poreclit de colegi Procurorul General al României Codruţa Koveşi) i-a dat înainte cu lipsa resurselor, mai ales a celei umane în condiţiile creşterii numărului de dosare pe cap de magistrat. De parcă cineva ar împiedica în mod voit ministerul să facă angajări. Demiterile în lanţ din ultima vreme dovedesc tocmai contrariul. Foştii adjuncţi la şefia DIICOT, procurorii Ciprian Nastasiu şi Angela Ciurea au fost maziliţi la pachet. Scos definitiv din magistratură, Nastasiu a fost primit cu greu în Baroul Bucureşti. I-a dăunat dosarul Hayssam, dar şi nevasta, cadru activ la SRI. Colega sa de certificat SSID (strict secret de importanţă deosebită) Angela Ciurea, face potecă la CSM, fiind judecată disciplinar pentru relaţii neprincipiale cu spionul Stamen Stancev. Şi dacă ar fi vorba numai de aceştia. După ce Afacerea Răpirii din Irak a dat chix, a fost rasă din Ministerul Public toată echipa care a avut de-a face cu dosarul. Procurorii Gheorghe Muscalu, Doru Ioan Cristescu, Raluca Botea, Anca Sabău & Co au fost împrăştiaţi care încotro, unii dintre ei fiind şi la această oră în concedii medicale. Despre proaspăt pensionatul general Dan Voinea ce să mai vorbim ? A fost băiat cuminte şi a rezolvat dosarele Revoluţiei şi ale Mineriadelor cum i-a plăcut sereiului. În două viteze : încet şi foarte încet. Prietenul său de la Târgu Jiu, cu nume de cod Inginerul, ştie de ce. Asta ca să vedeţi cum stau magistraţii la capitolul inamovibilitate !
Că veni vorba de fosta adjunctă DIICOT Angela Ciurea şi de Stancev. În mod sigur, ea era cea mai în măsură să le povestească tinerilor ce-i aşteaptă. Despre ţipetele, urletele şi înjurăturile doamnei K, de notorietate în instituţie şi despre cum sunt atacaţi la comandă, procurorii în ziarele puterii. 
Avem servicii secrete, sateliţi specializaţi şi cooperare transfrontalieră. Dar nu pentru urmărirea infractorilor, ci pentru supravegherea magistratului cu certificat ORNISS. Cei mai neascultători dintre ei, dar inamovibili, sunt filaţi la birou, acasă şi sub pătură. Angela a fost filmată în decembrie 2008 la masă cu bulgarul Stancev în Franţa. Unde-i problema, care-i secretul ? Păi să zicem că, de fapt, domnul Stamen nu are nicio legătură cu dosarul de spionaj economic fluturat la televizor. Bulgarul este implicat într-unul din dosarele Armamentul (30 la număr), pe care Parchetul General le ţine la sertarul cu secrete de stat de cel puţin 3 ani. Şi dacă oameni ca Nastasiu, Ciurea sau Stancev ar vorbi în public despre ce le-a trecut prin mână, pre mulţi ar popi. Să vedeţi atunci criză de personal în rândul politicienilor români.  


Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: