Vrea să suplimenteze paturile la Secția ATI

Spitalul din Târgu Cărbunești va suplimenta paturile pentru Secția de Terapie Intensivă. Aceste paturi vor fi ocupate de pacienții care au nevoie de operații chirurgicale și care sunt infectați cu coronavirus, fiind vorba despre încă 5 locuri. Managerul unității medicale, Constantin Târziu, spune că va face o adresă în acest sens către Direcția de Sănătate Publică Gorj.

În prezent, Secția ATI din cadrul Spitalului din Târgu Cărbunești deține 15 de paturi, acestea fiind ocupate la capacitate maximă de pacienții aflați în stare gravă din cauza temutului virus.

Managerul unității medicale, Constantin Târziu, spune că ar mai fi nevoie de 2-3 paturi, existând pacienți care au nevoie să fie băgați la ATI, dar nu mai sunt locuri.

”Am discutat că le voi suplimenta. Voi depune o solicitare către Direcția de Sănătate Publică Gorj. Le vom folosi decât pentru pacienții care ies din sala de operație. Celelalte 15 paturi vor fi lăsate doar pentru pacienții cu probleme respiratorii, cardio-vasculare, neurologice, etc. Sunt ocupate toate paturile acum. Mai avem nevoie de vreo 2-3, sunt pacienți, dar nu mai avem paturi”, a spus managerul Constantin Târziu.  

Vizualizări: 1,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: