Şefi de secţii păstraţi ilegal pe funcţie şi personal slab pregătit

Nu doar comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu ocupa funcţiile în baza unor decizii cu valabilitate depăşită, dar şi majoritatea medicilor şefi de secţie au fost depistaţi cu contractele de administrare expirate. Aceştia au fost numiţi prin delegaţie, fără a fi demarate procedurile de concurs, constata Corpul de control al Ministerului Sănătății în primăvară, raportul fiind făcut public în această săptămână. Mai mult decât atât, şi formarea profesională a personalului din cadrul unităţii spitaliceşti s-a făcut la nivel minimal, adică numai 17% din personal a fost la calificare.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a avut termen trasat de cei din corpul de control din Ministerul Sănătăţii ca în 2 luni de la primirea raportului de control să organizeze concurs pentru ocuparea funcţiilor din Comitetul Director. "Membrii Comitetului Director ocupă funcţii în baza unor decizii care şi-au depăşit valabilitatea de 6 luni de la emitere, fără organizarea procedurii de concurs aşa cum prevede legea. Astfel, nu existră contracte de administrare în care să fie prevăzuţi indicatorii de performaţă", se arată în raport.

Doar doi medici şefi de secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu îşi desfăşurau activitatea legal la data controlului. Contracte de administrare în urma unui concurs aveau medicii Vasile Mălăiuşi de la Gastroenterologie şi Camelia Firoiu de la Anatomie Patologică.

Medicii care ocupau posturi de şef de secţie în timpul controlului, şi anume Ioana Râcă de la Endocrinologie, Gheorghe Stanciu de la ORL, Vasile Bălăşoiu de la Urologie, Rodica Dahnovici de la ATI II, Luminiţa Novac de la Dermato-venerice, Ion Creţu de la ATI I, Maddy Huzu de la UPU, Maria Grigorian de la Laboratorul de analize medicale, Maria Zegrean de la Cardiologie, Bogdan Niculescu de la Ortopedie-Traumatologie, Vasile Băleanu de la Chirurgie I, Barbu Letiţia de la Orfatlomogie, au fost numiţi cu delegaţie la începutul anului după ce contractele de administrare le-au expirat de ani buni şi mereu şi-au prelungit mandatele cu delegaţii.

Sunt şi medici care nu au avut niciodată contracte de administrare şi au condus numai cu delegaţii de numire. La secţia de Neonatologie a fost numită Luminiţa Olănescu, la Radiologie Ioana Mitrulescu la Balneo-Fizioterapie Luciana Băleanu, în Laboratorul de Expl Funcţionale- Neamţu Georgeta, la Medicină Internă II - Natalia Guţu, la Chirurgie II - Grigore Udrescu, la Pediatrie - Natalia Işfan şi la Cardiologie Adela Morega. Mai mult decât atât, au fost înlocuinţi medicii şefi din câteva secţii tot cu delegaţii. Între timp, spitalul a organizat concursuri pentru șefii de secții.

O altă problemă gravă depistată de cei de la Ministerul Sănătăţii este legată de formarea profesională a personalului. "Formarea profesională a personalului din cadrul spitalului a fost asigurată la nivel minimal, în condiţiile unei cereri foarte mari din partea personalului pentru pregătire profesională, în aproximativ 2 ani 2017-2018 au beneficiat de cursuri de pregătire profesională circa 600 de salariaţi, media fiind de 300 de salariaţi pe an din cei aproximativ 1700 de salariaţi, rezultând un procent de 17.65%", este precizat în raport.

Vizualizări: 4,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: