Au venit acasă cu toate trofeele

Elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu au cucerit publicul din Slatina. Tinerii s-au întors acasă doar cu locuri fruntașe de la Festivalul de Arte și Tradiții Românești. Tânărul Răzvan Popescu a obținut din nou locul I la secțiunea Nai, iar Maria Mihăilă, 15 ani, a obținut locul I la canto popular.

Școala Populară de Artă din Târgu Jiu a avut reprezentanți la aproape toate secțiunile Festivalului de Arte și Tradiții care s-a ținut la Slatina și la care au participat toate școlile populare din regiunea Olteniei. La secțiunea folclor, toate cele trei participante ale Școlii Populare de Artă au urcat pe podium. Maria Mihăilă, o tânără de 15 ani, a reușit să obțină primul loc al festivalului. Secțiunea folclor a fost pe trei categorii de vârstă. Matei Isabela, 12 ani a obținut locul II, Maria Mihăilă, 15 ani, locul I, și Nicolița Stoichină, 18 ani, locul III. ”Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă, deoarece cu cât particip la mai multe festivaluri, capăt experiență și evoluez pe scenă”, a spus Nicolița Stoichină.
Răzvan Popescu este unul dintre cei mai buni naiști din țară. A studiat la Școala Populară de Artă încă de la șase ani, iar în prezent este student în București la Cibernetică și Conservator. ”A fost un concurs foarte strâns la Slatina, având în vedere faptul că au participat toate școlile populare din Oltenia. Soliștii vocali și instrumentiști au foarte bine pregătiți, a fost o experiență plăcută. De la șase ani studiez naiul, în prezent sunt student la două facultăți în București”, a spus Răzvan Popescu, naist.
Locul I la secțiunea dans modern l-a obținut trupa Galactic Crew. Gabriel Costea, liderul trupei, spune că emoțiile au fost foarte mari, însă au reușit să facă un dans de excepție. ”Am fost la Slatina, am luat premiul I, cei de la juniori și ei tot premiul I. Ne-am distrat foarte frumos, deși au fost și foarte multe emoții. Concursul a fost greu, suntem 20 de membri în echipaj, câteodată participăm toți, alteori mai puțini”, a spus Gabriel Costea, dansator.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: