Scandal la Turcinești. Le-au tăiat pomii de la poartă!

Cetățenii din comuna Turcinești s-au revoltat joi când au văzut că autoritățile locale le taie copacii de la poartă. Fie că a fost vorba de pomi fructiferi, tei sau alți copaci, autoritățile au ras tot, explicația fiind aceea că au nevoie de spațiu pentru introducerea rețelei de canalizare. Bătrânii spun acum că au rămas și fără fructe și fără umbră la poartă.

Scandal mare pe strada principală din comuna Turcinești. Locuitorii comunei spun că autoritățile locale și-au bătut joc de aspectul localității atunci când au luat decizia să taie absolut toți copacii de la porțile oamenilor. Cei mai bătrâni dintre ei spun că au plantat vișinii sau prunii acum câțiva ani și se mândreau cu rodul pe care îl aveau. ”Și-au bătut joc. Nu am mai văzut pe nicăieri așa ceva. Ieșeam și noi la poartă să stăm la umbră că suntem bătrâni, dar acum unde să mai stăm, în soare? Eu aveam un vișin aici, toată lumea venea și lua din el ba pentru dulceață, ba la vișinată. Nu sunt de acord deloc cu ce-au făcut, dar nici măcar nu ne-au întrebat nimic. Au venit cu drujba și au tăiat tot”, mărturisește un localnic din Turcinești.
Un alt cetățean al comunei mai plânge și acum după cei doi tei pe care i-a plantat în urmă cu 17 ani și care acum sunt una cu pământul. Unul din tei, spune bătrânul, era al lui Eminescu, iar celălalt al lui, erau sursele lui de creație, bătrânul iubind poezia și literatura. ”I-am plantat acum 17 ani, am dat bani pe ei, pentru că așa am vrut eu să am la poartă tei ca în opera eminesciană. Acum ce să mai fac, m-am uitat la ei cum îi doboară”, a povestit bătrânul.
Autoritățile locale spun că pomii de la porțile oamenilor nu sunt de fapt ai lor, au fost ai Consiliului Județean, care i-a dat cu titlu gratuit Consiliului Local al comunei Turcinești pentru a fi exploatați. Viceprimarul Grigore Craioveanu susține că este mai importantă civilizația, decât pomii la poartă. „Sunt două curente de opinie, unul favorabil iar altul care susține că este un dezastru ecologic. Fiecare judecă după propriile interese, ce vrem să avem civilizație, canalizare, trotuare, sau vrem să avem un pom la poartă, aici un dud, acolo un vișin”, a spus viceprimarul comunei Turcinești, Grigore Craioveanu.

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: