Spitalele au primit bani până la sfârșitul anului

Cele opt unități spitalicești din județul Gorj au primit în această săptămână o rectificare bugetară care le va acoperi nevoile până la finele anului. Cei mai mulți bani au mers către Spitalul Județean, însă și spitalul din Cărbunești sau cel de la Dobrița au primit sume frumușele. Reprezentanții Casei de Asigurări avertizează însă conducerile spitalelor să consume banii până la finele lunii decembrie.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit o rectificare bugetară pentru spitale în valoare de 10 milioane de lei. Jumătate din această sumă va merge la Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Practic, cu acești bani sunt asigurate contractele unităților spitalicești până la finele anului. ”La ultima rectificare ne-au venit 10 milioane de lei pentru spitale, pentru a completa sumele contractate pentru perioada octombrie-decembrie. Cele mai mari sume sunt alocate spitalului județean, undeva în jurul a 5 milioane de lei, următorul este spitalul Cărbunești, undeva la 1,4 milioane de lei, urmat de Spitalul Dobrița, undeva la 800.000 de lei. Totalul sumelor contractate lunar se ridică la 10 milioane de lei. Ce v-am spus sunt sumele contractate lunar și avem acoperit inclusiv luna decembrie”, a spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.
Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate avertizează managerii de spitale să-și îndeplinescă indicatorii contractați mai ales în ceea ce privește spitalizarea de o zi, altfel vor da banii înapoi. ”Stăm foarte bine din acest punct de vedere, este printre puținii ani în care la această dată avem acoperite contractele până la sfârșitul anului. Sumele sunt puțin mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut și pe această cale aș vrea să atenționez conducerile spitalelor să nu avem surpriza că nu realizează indicatorii contractați și rămânem cu bani neconsumați la sfârșitul anului, pentru că sunt sume importante pentru toate spitalele”, a mai spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.
Cea mai mică sumă la rectificare a încasat-o Spitalul Bumbești Jiu, 460.000 de lei și spitalul Rovinari 471.000 de lei. Spitalul din Motru a primit 785.000 lei, spitalul Turceni a încasat 530.000 lei iar spitalul Novaci a primit 560.000 lei.

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: