Secţiile de votare, verificate

În perioada 21 mai – 7 iunie 2012, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Gorj a efectuat controale de specialitate la cele 317 secţii de votare, respectiv la cele 70 Birouri electorale de circumscripţie din judeţul Gorj, ce au avut drept scop preîntâmpinarea, reducerea sau eliminarea riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă şi a consecinţelor acestora, protecţia populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor pe timpul desfăşurării procesului electoral.

Printre neregulile constatate au fost exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii (conductori electrici neizolaţi corespunzător etc.), neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neîntocmirea sau neafişarea organizării apărării împotriva incendiilor pentru secţiile de votare, nemarcarea corespunzătoare a căilor de evacuare.

Deşi nu au fost depistate stări de pericol iminent la producerea de incendiu, inspectorii de prevenire au aplicat, ca urmare a acestor constatări, un număr de 245 avertismente, fiind dispuse măsuri pentru remedierea deficienţelor.

Totodată, pe timpul controalelor, reprezentanţii circumscripţiilor electorale şi locaţiilor unde vor fi organizate secţii de votare au fost instruiţi cu privire la respectarea şi aplicarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a procesului electoral.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: