Securitatea la locul de muncă, dezbătută de angajatori şi angajaţi

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a organizat ieri cea de-a 11-a ediţie a Simpozionului „Locuri de muncă sigure şi sănătoase”, ocazie cu care zeci de angajatori şi angajaţi au criticat sau nu siguranţa la locul de muncă. O parte din angajatorii prezenţi la simpozion au subapreciat importanţa evenimentului declarând că măsurile de siguranţă impuse sunt greu de pus în practică.

Cu ocazia simpozionului „Locuri de muncă sigure şi sănătoase”, reprezentanţii ITM Gorj au pus încă o dată pe tapet măsurile pe care trebuie să le ia angajatorii în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea în muncă. Aceştia au evidenţiat şi neregulile pe care deseori le găsesc în controalele efectuate la diferite firme din judeţ. „Se discută în principal de riscurile şi pericolele la care sunt expuşi lucrătorii, importanţa lucrărilor de mentenanţă şi ne propunem să tragem un semnal de alarmă şi să conştientizăm angajatorii privind importanţa acestei activităţi pentru securitatea angajaţilor. Vom expune mai multe materiale privind această activitate de mentenanţă”, a declarat Simona Dumitraşcu, director adjunct în cadrul ITM Gorj.

Angajatorii participanţi la întâlnire au subliniat importanţa sănătăţi şi securităţi în muncă, precizând însă că măsurile sunt de puţine ori aplicabile. „Mai sunt multe lucruri de pus la punct motiv pentru care suntem şi prezenţi astăzi să ascultăm evoluţia evenimentelor din judeţ, respectiv întreprinderile în care suntem angajaţi”, a declarat Iordache Tătaru, angajator Petrofact Ţicleni.

De cealaltă parte, angajaţii spun că siguranţa stă pe primul loc şi că ei respectă îndeaproape toate normele de securitate.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: