Un hotel și mai multe instituții din Târgu Jiu, depistate că furau apă

În Târgu Jiu, furtul de apă este la modă! Deși este infracțiune și este pedepsit, au fost depistate chiar și instituții ori hoteluri care consumau apă, dar nu plăteau nici măcar un leu. O echipă de specialiști de la Aparegio face astfel de verificări în aproape tot județul pentru a depista furturi de apă.

Cristian Toader Pasti, directorul ADIA Gorj, a fost cel care a readus în discuție faptul că se fură apă.

Nu doar în Târgu Jiu a fost constatată această problemă, ci și în alte localități din Gorj unde operează Aparegio. “Sunt foarte multe conducte care au fisuri în ele, sunt la adâncime foarte mare și nu au sub control acest fenomen și prin furtul de apă. Eu am tras semnalul public că se fură apă în Târgu Jiu. Din păcate, domnul primar a spus că i-am făcut hoți pe târgujieni. Nu i-am făcut pe târgujienii cinstiți care plătesc la centimă apă, ci pe aceia care fură”, a spus Pasti.

Mai mult, acesta a dezvăluit că toți consumatorii sunt luați la puricat. Deja, au fost identificate mai multe instituții, persoane fizice și chiar un hotel. Cu toții consumau apă fără să o și plătească. „Am cerut operatorului să facă o echipă care să verifice fiecare stradă din Târgu Jiu, cine consumă apă și nu o plătește sau alte defecțiuni. S-a stabilit această echipă cu oameni care numai de asta se ocupă. Operează pe toată aria de operare a Aparegio. S-au găsit zilnic foarte mulți oameni care consumă apă și nu o plătesc. Nu vă mai spun că s-au găsit instituții, un hotel și câte apometre au sigiliile rupte, deși este obligatoriu ca sigiliul să fie intact. Toate lucrurile astea nu se putea face decât într-o cârdășie cu anumiți oameni din operator. Nu se poate să treci și să citești apa și să nu vezi că sigiliul de pe apometru e rupt, sau să vezi că nu există apometru. Când au început debranșările, rezultatele au început să apară. La sfârșitul lunii iulie, această pierdere a început să scadă cu undeva la 20%”, a mai transmis Cristian Toader Pasti.

Vizualizări: 4,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: