Liberele forțate de la UATAA Motru, suspendate

Concediul fără plată de la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru a fost suspendat. Decizia a fost luată de administratorul judiciar al societății. Toți cei circa 160 de angajați vor continua să vină la muncă, la program normal, până când se vor clarifica lucrurile. Administratorul special al UATAA Motru, Eugen Corcoață, a făcut inițial o listă cu 47 de angajați care să intre în concediu fără plată timp de cinci luni.

Chiar dacă susține că are acordul sindicatului pentru a menține concediul fără plată, reprezentanții sindicatului au explicat că și-au dat acordul de principiu, dar nu și pe lista nominală cu angajații.

Considerând măsura una discriminatorie, primarul din Motru, Gigel Jianu, a sesizat administratorul judiciar al UATAA, societatea Siomax, și concediul fără plată a fost suspendat pentru moment. „Măsura propusă de administratorul special a fost suspendată de către administratorul judiciar. La sesizarea angajaţilor, m-am deplasat acolo, am chemat şi administratorul judiciar la discuţii. Am analiza documentele şi măsura a fost suspendată până la o decizie finală. Este discriminatorie, nu s-au respectat procedurile privind aplicarea acestei măsuri. Nici măcar nu îndeplineşte condiţiile de aplicare. Până se obţin avizele de la ITM, măsura a fost suspendată. Vinerea trecută, oamenii au fost la muncă. Vor veni şi vinerea viitoare şi va face un raport care va sta la baza unei decizii ulterioare”, a declarat Gigel Jianu.

În prezent, în jur de 160 de angajați mai are UATAA, iar concediul fără plată a fost gândit să aducă economii la fondul de salarii, după cum a motivat administratorul special Eugen Corcoață. "Timp de cinci luni, 47 de angajaţi să lucreze doar patru zile pe săptămână. Doar 47, mereu aceiaşi, să lucreze doar patru zile. Din analiza dumnealui, reieşea o economie la salarii destul de mică raportat la ce obligaţii are societatea către furnizor. Este pur şi simplu o acţiune haotică. Administratorul special spune că a făcut lista împreună cu sindicatul, sindicatul nu îşi asumă lista. Au zis că ei au fost de acord doar în principiu cu această măsură, nu şi cu persoanele nominalizate. Acesta e şi motivul pentru care s-au revoltat oamenii”, a mai adăugat primarul Jianu.

Din 2015, UATAA este în insolvență. Municipalitatea a dat asigurări că nu vor fi probleme cu asigurarea căldurii și a apei calde în aceasta iarnă pentru motrenii care au contract cu uzina de agent termic.

Vizualizări: 1,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: