Ședință la vechiul PNL: Au lipsit primarii, dar a fost Davițoiu!

PNL şi PDL continuă să funcţioneze separat în Gorj, chiar dacă teoretic au fuzionat în noul PNL. Liberalii din fostul PNL Gorj s-au întâlnit sâmbătă, la Turceni, în cadrul Biroului Politic Județean și în Delegația Permanentă. Ședința de partid a avut loc la restaurantul liberalului Ion Iordache. De la ședință au lipsit mai mulţi primari, care nu susțin actuala conducere. În schimb, a fost prezent Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, care a declarat că prezența lui acolo nu are legătură cu chestiuni politice, ci de afaceri.

La ședință au fost prezenți doar trei primari: Mihai Calotă - Urdari, Mihai Mazilu - Cărbunești și Florin Pavel - Peștișani.

Primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, un contestatar al preşedintelui Dian Popescu, a declarat că nu s-a dus la ședință pentru că nu a fost organizată conform dispozițiilor conducerii centrale: „Nu am avut motiv să mă duc atâta timp cât din discuția pe care am avut-o cu conducerea centrală a partidului, la cel mai înalt nivel, a spus că nu se va ține delegația permanentă decât peste două săptămâni când vor fi prezenți aici. Dacă ați observat primarii nu au fost prezenți. Pentru că delegația permanentă trebuia ținută conform dispozițiilor, dar dacă domnul președinte nu a ținut cont e problema dumnealui. Lipsa primarilor e masivă și ar trebui să-i dea de gândit domnului președinte”.  Alți liberali s-au cam obișnuit cu ideea că Dian Popescu nu va fi schimbat curând din funcție și încearcă să-și repare relația cu el.

Tot la ședința de la Turceni a fost discutat din nou conflictul dintre Dian Popescu și Dan Vîlceanu, iar membrii de partid au fost anunțați că purtătorul de cuvânt al vechiului PNL Gorj este Virgil Drăgușin și că Denisa Șuță de la PDL nu a fost desemnată de ei să exprime pozițiile partidului. Purtătorul de cuvânt al noului PNL trebuie desemnat în Comitetul Județean Executiv, încă neînființat, iar postul este disputat de Drăgușin - PNL și Șuță - PDL.

Probleme și în județ între PDL și PNL

Conflictul de la nivel județean pare că este propagat și în restul organizațiilor pentru că primarul din Cărbunești, Mihai Mazilu, spune că nu se prea înțelege cu cei de la PDL. Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbunești și președinte al vechiului PNL din oraș, spune că cei de la fostul PDL nu-i votează proiectele din Consiliul Local și nici nu a fost constituit Comitetul Executiv. Mihai Mazilu mai spune că nu este treaba lui Dan Vîlceanu să discute despre președintele liberalilor, Dian Popescu. “Domnul Vîlceanu nu a fost un bun strateg atunci când ne-am întâlnit cinci minute, când a deschis discuția privind legitimitatea președintelui nostru. Dacă consultă statutul partidului află că se hotărăște în Biroul Permanent Național și sub nicio formă nu era în măsură domnul Vîlceanu să pună la îndoială președintele nostru.  Știți că o aripă a vechiului PNL s-a dus la București și cum s-a dus așa a venit”, a comentat Mazilu.

Davițoiu, afaceri cu Iordache

Au lipsit de la ședință mulți liberali cunoscuți în spațiul public, dar a surprins prezența președintelui PMP Gorj, Nicolae Davițoiu. El a spus că a fost la invitația lui Ion Iordache și că discuția era una legată de afaceri, nu de partid. Deși inițial a spus că s-a dus „așa, fără scop anume”. “Eu am ajuns cu 5-10 minute înainte de a se termina. Eu m-am dus la un partid în opoziție, nu unul de la putere. Nu are legătură cu problemele de partid. Întâmplător a fost Delegația Permanentă. Este o simplă legătură de afaceri și nimic mai mult. Am stat 15 minute, maxim o jumătate de oră, nimic mai mult. Aveam de discutat ceva cu domnul Iordache”, a declarat Davițoiu. Acesta a mai declarat că rămâne sută la sută în PMP Gorj, unde sunt alegeri pe 21 martie.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: