Ședințele de consiliu local sau județean au ajuns să fie la mișto

Consilierii locali, din județ, cei din Târgu Jiu și cei județeni nu mai fac minimum efort de a fi prezenți într-o sală de ședință. Ședințele lunare convocate de primar, respectiv președintele Consiliului Județean, durează câteva minute și sunt pe zoom, deși pandemia a trecut de mult.

Zilele trecute, un primar din Gorj, Dumitru Turbăceanu de la Baia de Fier, a inventat ședința de urgență care are loc pe whatsapp. Adică au fost trimise materialele, apoi s-a votat pe grupul de whatsapp. Culmea e că pe ordinea de zi din 19 iunie era un proiect prin care majora salariile angajaților, de la 1 iunie, asta după ce Curtea de Conturi a impus, după o verificare, returnarea sumelor acordate fără să fi existat hotărâre de consiliu local. 

Nu este prima nefăcută la Baia de Fier. Tot acolo, primarul a sunat în ședința de consiliu local consultanta ce urma să câștige o licitație de 60 de mii de lei câteva săptămâni mai târziu. 

Dumitru Turbăceanu este și primarul care a fost amendat că a adoptat o hotărâre pe care nu a pus-o niciodată în aplicare.

Similar este și la Consiliul Local Târgu Jiu și Consiliul Județean, unde, cu câteva excepții, nu se cunosc nici consilierii. Ședințele sunt online, dar nu publice. Consiliul local le transmite pe un canal intern, iar Consiliul Județean pe un canal de YouTube. Niciunii nu fac eforturi pentru a face publice aceste ședințe. 

Consilierii municipali de exemplu sunt ridicători de mâini la propunerile lui Marcel Romanescu, ședințele sunt online de ani de zile, nu au inițiative, iar rapoartele arată exact realitatea: nu fac nimic 4 ani. Unii dintre aceștia ar trebui să-și treacă în rapoarte liceurile și distribuirile postărilor șefului sau comentariile negative atunci când cineva are altă opinie. Consilierii, plătiți lunar să apele interesele cetățenilor, au devenit agenți online ai șefilor de partid. Și cam atât. 

Și ședințele de consiliu județean sunt online, deși pericolul Covid a trecut de mult. 

În mandatele 2024-2028 va fi la fel?

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: