Sediu de poliţie, într-un conac boieresc distrus

Condiții mizere de muncă pentru polițiștii din comuna Vladimir. Oamenii legii sunt nevoiți să-și desfășoară activitatea într-o ruină care cândva a fost conac boieresc. Clădirea datează din 1930 și a aparținut boierului Barbu Pârâianu. Autoritățile locale din Vladimir susțin că soluții ar fi pentru ca polițiștii să lucreze în condiții mai bune, însă banii sunt o problemă.

Polițiștii din Vladimir lucrează în aceleași condiții ca în urmă cu peste 8 decenii. Clădirea în care oamenii legii își desfășoară activitatea este un fost conac boieresc și nu a fost revendicat de urmașii proprietarului Barbu Părâianu, care în perioada 1934-1938 a fost general de brigadă și a îndeplinit funcția de inspector general al Jandarmeriei Române.

Una dintre modificările făcute de acesta din funcția pe care o ocupa a fost legată de bunăstarea angajaților. A înființat «Casa Jandarmeriei», o asociație care, prin realizările ei, a creat condiții de odihnă și tratament pentru întregul efectiv al corpului de ofițeri. Nu de același lucru beneficiază după 83 de ani angajații Inspectoratului Județean de Poliție care sunt nevoiți să lucreze în condiții greu de imaginat în 2013. Ziduri jupuite și pline de igrasie, acoperiș prin care plouă, geamuri sparte, cam asta este imaginea dezolantă oferită de postul de Poliție din Vladimir.

Autoritățile locale cunosc situația și au soluții, însă nu dispun de fonduri. „Clădirea este foarte veche și ar trebui reabilitată. Cei de la poliție au promis că o fac, dar nimic deocamdată. Au mai venit prin decembrie și au făcut câteva măsurători, poate rezolvă cumva situația.  Ne-am gândit să facem o încăpere lângă primărie să-i luăm aici, pentru că acum nu avem spațiu suficient. Soluții ar fi, dar nu sunt bani”, a declarat viceprimarul din Vladimir, Ion Ianăș

Polițiștii se încălzesc la sobă cu lemne

Pe lângă atribuțiile de serviciu pe care le au, oamenii legii trebuie să se îngrijească să-și facă focul în sobă, asta în cazul în care nu vor să înghețe de frig. “Se încălzesc la o sobă cu lemne. Stau într-o singură încăpere, dar și acolo condițiile sunt grele. Pereții sunt jupuiți și plini de igrasie. Polițiștii își fac focul în sobă ca să se încălzească. Nici acoperișul nu este bun, că mai plouă prin el, dar cred că în biroul polițiștilor nu ajunge apa”, a mai precizat viceprimarul.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: