Sediul CE Oltenia s-a mutat doar pe hârtie

Adunarea generală a acţionarilor Complexului Energetic Oltenia a luat vineri decizia mutării sediului de la Turceni la Târgu Jiu, pentru a îndeplini promisiunea politică a premierului Victor Ponta, care stabilise ca termen data de 31 august. Mutarea propriu zisă a fost însă amânată, pentru că nu a fost găsit un spaţiu corespunzător.

Conducerea CE Oltenia a decis de principiu mutarea sediului social la Târgu Jiu, chiar dacă mutarea efectivă nu va avea loc mai devreme de o lună. Nici sindicatele, nici administraţia, nu văd necesară mutarea, la mijloc fiind doar o ambiţie a preşedintelui CJ Gorj Ion Călinoiu, peste care s-a suprapus o promisiune a premierului Victor Ponta.

Singurul pesedist mai rezervat este senatorul Toni Greblă, obişnuit să fie mai degrabă de partea sindicalistului Marin Condescu, decât a partidului. Greblă a explicat la Radio Infinit că mutarea nu se poate face aşa rapid, fiind un proces de durată. „Nu încarci un camion cu ceva și te muți în garsonieră. Mai sunt de făcut câțiva pași administrativi. Este vorba de mutarea infrastructurii informatice, de comunicații și de găsirea unor locuri de cazare pentru directorii CEO care vor face naveta la Târgu-Jiu”, a explicat Greblă, care a subliniat că decizia politică a mutării a fost deja luată.

Conducerea CE Oltenia şi administraţia locală din Târgu Jiu au identificat săptămâna trecută mai multe sedii care ar fi potrivite pentru desfăşurarea activităţii uneia dintre cele mai mari companii din ţară. Fostele sedii Electrica, Distrigaz şi Poşta din centru au fost câteva dintre variantele pentru care urmează să se poarte negocieri.

MIZĂ

Motivul pentru care Ion Călinoiu vrea să aducă sediul CE Oltenia la Târgu Jiu este şi acela de a mai scăpa din craiovenii care s-ar înfipt la conducerea companiei. Unii dintre aceştia, care nu se află în top management, ar putea renunţa la ideea de a face naveta la Târgu Jiu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: