Traficanţi de droguri lăsaţi liberi după Paşti

Opt tineri, majoritatea din Gorj, care fac parte dintr-o reţea de trafic de droguri destructurată de procurorii DIICOT Târgu Jiu încă de la sfârşitul anului trecut, vor putea să se bucure din nou de libertate, după ce judecătorii au decis că nu se mai impune menţinerea lor în spatele gratiilor decât dacă sunt arestaţi în alte dosare.

Procurorii au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pe numele inculpaţilor, dar judecătorii de la Tribunalul Gorj au fost de altă părere şi i-au plasat pe cei opt membri ai grupării sub control judiciar. Vulpăşin Andrei Valentin, Barna Andrei Mircea, Muja Robert Gabriel, Turtoi Vasile Mihail, Mutu Ioan Romică, Păuna Lucian-Florin, Văduva Costel şi Czeller Alexandru nu vor face însă Paştele acasă, pentru că primele mandate de arestare emise pe numele acestora expiră în cursul săptămânii viitoare.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi le-a pus o serie de condiţii inculpaţilor pentru a-i plasa sub control judiciar după ce le expiră mandatele de arestare preventivă. Aceştia nu au voie să se apropie de martorii din dosar, trebuie să fie permanent la dispoziţia organelor judiciare şi „să nu participe la manifestări publice sau adunări publice; să nu conducă niciun autovehicul; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”.

Drogurile aduse de aceştia proveneau din Grecia, membrii grupării fiind prinşi în flagrant sau în urma unor descinderi de amploare pe care le-au organizat procurorii DIICOT Târgu Jiu pentru a reuşi să destructureze reţeaua.

Vizualizări: 1,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: