Şef nou la Poliţia Rutieră Gorj

Serviciul Rutier Gorj are un nou șef începând de marți, 8 septembrie. Ofițerul specialist Mihail Ciobanu din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a fost împuternicit să conducă Serviciul Rutier Gorj pentru următoarele 6 luni. Totodată, fostul șef al Poliției Rovinari, Constantin Bărbulescu, care a demisionat luni, a fost detașat la Motru, pe un post de ofițer.

Noi schimbări s-au produs marți la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj. Postul de șef la Rutieră, care era ocupat până acum de subcomisarul Dan Săvulescu, a fost preluat de către Mihail Ciobanu, fost lucrător al Direcției Rutiere București, ofițer specialist în cadrul Serviciului Sistematizări Control Tehnic și Legalitatea Transporturilor Rutiere. Ciobanu a fost împuternicit să conducă Serviciul Rutier Gorj pe o perioadă determinată, de 6 luni. Dan Săvulescu, care anterior a fost împuternicit în mai multe rânduri să conducă această unitate, a rămas ofițer în cadrul Serviciului Rutier Gorj.

Schimbarea vine după cele din ultimele zile de la poliţiile din Turceni şi Rovinari, unde şefii au demisionat după ce DGA a prins 12 poliţişti care protejau hoţii de cărbune. Constantin Bărbulescu, șeful demisionar al Poliției Rovinari, a fost detașat la Poliția Motru, acolo unde are calitatea de ofițer. Deocamdată la Poliția Rovinari nu a fost împuternicită o altă persoană să ocupe postul de șef lăsat liber după demisia lui Bărbulescu. Atribuțiile acestuia au fost preluate însă provizoriu de către Liviu Stochean, șeful Poliției Rurale Rovinari. Stochean a fost până nu de mult șef adjunct la Poliția Motru, acolo unde lucrează de marți Bărbulescu.

Constantin Bărbulescu a demisionat luni din fruntea Poliției Rovinari, la trei zile după ce șeful Poliției Turceni, Cătălin Vlad, și-a depus demisia, urmare a scandalului în care au fost implicați mai mulți polițiști în dosarul "Mafia cărbunelui". Vlad este în prezent ofițer la Poliția Târgu Cărbunești, asta în timp ce 4 dintre foștii subalterni sunt în arest fiind acuzați că au luat mită de la hoții și transportatorii de cărbune sustras de la CE Oltenia, iar alți 8 sunt cercetați sub control judiciar, fiind puși pe tușă.

politie_rutiera_1

Vizualizări: 416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: