Mădălin Cremeneanu rămâne în arest

Mădălin Cremeneanu, tânărul de 25 de ani din Târgu Jiu care a incendiat două case și a distrus o mașină după o răfuială cu amicii săi, va rămâne în arest. Magistrații Tribunalului Gorj au respins joi, 3 septembrie, contestația făcută de Cremeneanu la măsura arestului preventiv. Acesta și-a recunoscut fapta și spera ca magistrații să-i înlocuiască arestul preventiv cu arest la domiciliu sau control judiciar. 

Mădălin Cremeneanu spera ieri să primească o pedeapsă mai blândă, asta după ce a recunoscut în fața magistraților de Tribunalul Gorj faptele comise la finele săptămânii trecute. După înfățișarea în fața judecătorului tânărul a spus jurnaliștilor prezenți la tribunal că îi pare rău pentru ce a făcut, refuzând să mai facă alte declarații. La judecarea contestației a fost prezent și tatăl acestuia, Viorel Cremeneanu, care spera ca fiul său să fie pus în libertate. "În ceea ce privește măsura preventivă, noi am solicitat înlocuirea cu alta. Adică să-i aplice altă măsură: arest la domiciliu sau controlul judiciar. Eu asta am solicitat, el nu are antecedente penale, e student, e administrator de firmă, și-a recunoscut faptele, iar situația părților civile este rezolvată, oamenii nu mai au niciun fel de pretenție. Avem toate atuurile ca să cerem altă măsură mai blândă decât aceasta", a declarat Dorin Giorgi, avocatul lui Mădălin Cremeneanu.

Magistrații au respins însă contestația, astfel că Mădălin Cremeneanu rămâne în continuare în arest. "Respinge contestația ca nefondată. Obligă contestatorul inculpat la 50 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă", se arată în soluția pe scurt dată joi, 3 septembrie, de magistrații Tribunalului Gorj.

Avocat: A vrut doar să-i sperie

Avocatul mai spus că, în noaptea în care au fost comise faptele, Cremeneanu nu a vrut decât să-i sperie pe amicii săi care l-au umilit în clubul Caractere și că nu a intenționat să dea foc locuințelor. Mai mult, avocatul Dorin Giorgi a invocat și faptul că efectele distrugerilor de care este acuzat Cremeneanu au fost înlăturate. "Nu știu dacă dvs. mediatizând acest caz de mai mult timp ați văzut și bunurile care se reține că au fost incendiate. Respectiv ușa de la locuința lui Măroiu și poarta de pe strada celuilalt imobil. Ele nu sunt distruse, au fost afumate numai, el a încercat să incendieze, să dea foc, să arunce benzina pe asfalt și să dea foc pentru a-i speria mai mult pe ei, nu pentru a distruge bunuri. Dar acestea sunt discuții de fond. Cu părţile vătămate şi cu cel de la imobilul unde i s-a ars poarta de la intrare, s-a afumat, şi cel de la Măroiu, s-au împăcat cu familia inculpatului şi nu mai au niciun fel de pretenție și au fost aduse în stare iniţială bunurile. Deci au fost curățite de fum", a mai spus avocatul lui Cremeneanu.  

Acuzaţii grave

Mădălin Cremeneanu a intrat în atenția oamenilor legii după ce în noaptea de 28 spre 29 august a dat foc la două case și a distrus o mașină, mâniat fiind de faptul că judecătoarea Mirela Alexandra Popescu, fiica rectorului Universității "Constantin Brâncuși", l-a umilit în clubul Caractere, dându-i peste față cu un pește proaspăt, divergențele dintre aceștia fiind însă mai vechi. Acesta a vrut să pună foc la locuința acesteia de pe strada 23 August însă a confundat casa, punând combustibil pe gardul și poarta de acces unui imobil din vecinătate. Cremeneanu a distrus cu o sabie și mașina judecătoarei care venise pe strada 23 August, după ce a aflat de intențiile acestuia. Ulterior acesta a mers la casa amicului său Nicu Măroiu de pe strada Siretului, unde credea că se aflau persoane apropiate judecătoarei, la petrecere, unde de asemenea a pus foc. Nicu Măroiu a declarat ulterior evenimentului că a fost vorba doar de glume între prieteni.

cremeneanu_la_tribunal_2

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: