Sub cerul liber după ce i-a ars casa

O casă din cartierul Drăgoieni s-a făcut scrum vineri dimineață pentru că proprietarul acesteia, în loc să cheme pompierii pentru a stinge focul, a rupt-o la fugă la vederea flăcărilor. Locuința era acoperită cu țiglă sub care se afla șindrilă veche, lemnul uscat propagând focul extrem de repede.

Ion Sichitiu locuia singur în casa sărăcăcioasă de la marginea orașului, mama murindu-i în urmă cu câteva săptămâni. Bărbatul era acasă când a izbucnit incendiul, dar vecinii au fost cei care au sunat la 112 după pompieri. „Nu avea cine să îi pună foc în afară de el. Noi dormeam când a izbucnit incendiul. E un bețiv și un nenorocit și era să ne nenorocească și pe noi”, a spus o vecină, în timp ce o bătrână era mulțumită că focul nu a ajuns și la casa ei. „Vai de mine! Când văzui eu flacăra aia mare începui să țip și crezui că o să pic din picioare. Am niște lemne lângă casa lui și crezui că se aprind și luăm și noi foc. I-am tot spus de când a murit maică-sa să mai meargă și el pe la biserică, să facă lucruri bune, dar nimic”, spune vecina.

Speriat sau băut

Ion Sichitiu nu a avut prea multe cuvinte de spus cu privire la cele întâmplate. Bărbatul a declarat că el, ca proprietar al casei, a observat focul atunci când venea acasă. „Eu când ajunsei acasă deschisei ușa și mă aruncă suflul de la foc. Era flacără peste tot, și prin curte, și plecai, ce era să mai fac. Fugii că văzui că flacăra urca în pod și eu nu mai puteam să fac nimic”, a spus bărbatul.

Polițiștii care au deschis o anchetă în acest caz au stabilit că, cel mai probabil, o țigară aruncată la întâmplare a fost cauza generatoare a incendiului. Pompierii au lichidat incendiul după mai bine de o oră, casa rămânând un morman de lemne arse.

incendiu_dragoieni_1

INTERVENŢIE

„La sosirea noastră casa era cuprinsă de flăcări cu pericol de propagare la locuințele învecinate. Proprietarul era în afara gospodăriei, nefiind în pericol. Pericol a existat, în schimb, pentru servanții noștri, deoarece nu s-a putut acționa pe partea stângă a clădirii datorită unui cablu de curent. Echipele CEZ au intervenit foarte târziu pentru a întrerupe energia electrică, iar noi a trebuit să găsim alte modalități de intervenție pentru a evita electrocutarea vreunei persoane”, a menționat Stelian Bălașa, din cadrul ISU Gorj, cel care a condus echipa de intervenție de la fața locului.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: