Sinucidere în spitalul de urgenţă din Târgu Jiu

O pacientă internată la secţia Medicală II a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și-a pus capăt zilelor ieri noapte, după ce s-a aruncat de la fereastra etajului unu al unității medicale.

Femeia avea 81 de ani și se numea Ioana Turbureana, din comuna Aninoasa, sat Costești. Ea era internată de mai multe zile pentru o colică abdominală și urma un tratament pe care medicii îl prescriseseră în acest sens. Ieri dimineață, în jurul orei 4.00, bătrâna a plecat din salonul în care era internată fără să spună ceva cuiva. A luat bastonul unei alte paciente, după care și-a dat drumul în gol, încheindu-și socotelile cu viața.

Cei din salon au apucat să o vadă plecând, dar au crezut că aceasta se va duce să se plimbe sau merge la toaletă, aceştia negândind că ea ar putea recurge la o asemenea soluție. „Nu a spus nimic nimănui și nici nu a lăsat în urma sa un bilet de adio. Era internată în spital cu o colică abdominală, iar pe foaia sa e consemnat, printre altele, și că are vertij și amețeli. Pacienții din salon au auzit-o când a plecat, ba chiar i-a luat bastonul uneia dintre femeile din salon, cu toții crezând că se duce să se plimbe sau la toaletă. Nu a știut nimeni ce are de gând să facă”, a spus directorul de îngrijiri al spitalului, Ion Borhină.

O patrulă mixtă, formată dintr-un polițist și un jandarm a fost cea care a descoperit cadavrul femeii întins pe jos. Fără suflare, într-o baltă de sânge, bătrâna zăcea chiar pe trotuarul ce duce spre băncile comerciale din zona centrală a orașului, în apropierea intersecției dintre străzile Popa Șapcă și Tudor Vladimirescu. Polițistul și jandarmul au chemat de urgență un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, aflată la circa 100 de metri, dar bătrâna nu mai avea nevoie de ajutor pentru a fi salvată pentru că era deja moartă. Trupul său neînsuflețit a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală, medicii legiști fiind cei care vor efectua necropsia și vor stabili cauzele decesului, acum rudele bătrânei fiind nevoite să se pregătească de înmormântarea acesteia.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: