Şef nou la Serviciul Paşapoarte Gorj

Serviciul Paşapoarte Gorj are un şef nou începând din această lună. Este vorba de Valeriu Surupăceanu, care a fost numit interimar în funcţia de conducere, după ce Marcel Lungu s-a pensionat. Surupăceanu a lucrat în cadrul instituţiei ca ofiţer specialist, însă preia conducerea într-o perioadă în care este foarte mult de muncă, dat fiind numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor care creşte de la o zi la alta, odată cu apropierea sezonului estival.

Valeriu Surupăceanu va asigura interimatul la Serviciul de Paşapoarte până la sfârşitul lunii noiembrie. „Sunt împuternicit la comanda serviciului. Am preluat conducerea instituţiei începând cu data de 1 iunie, pentru o perioadă de şase luni. Am lucrat în cadrul instituţiei ca ofiţer specialist. Domnul Lungu a ieşit la pensie, s-a retras din activitate”, a declarat Valeriu Surupăceanu. Acesta a mai precizat că intenţionează să participe la concurs pentru a rămâne definitiv pe post.

Surupăceanu a preluat conducerea Serviciului de Paşapoarte Gorj într-o perioadă în care este un volum mare de muncă. „A început să fie aglomeraţie întrucât urmează sezonul estival, părinţii îşi doresc să-şi petreacă vacanţa în străinătate şi le trebuie paşapoarte individuale pentru copii. Comparativ cu aceeaşi perioadă, în luna mai am avut 655 de cereri şi eliberări, iar în luna iunie avem până în prezent 745 de cereri”, a precizat Valeriu Surupăceanu, comisarul şef al Serviciului de Paşapoarte Gorj. 

Cele mai solicitate paşapoarte sunt cele electronice pentru că au o perioadă mai mare de valabilitate. „Cei care se grăbesc au posibilitatea să-şi facă paşapoarte temporare, care sunt valabile un an şi avem foarte multe solicitări şi pentru acest tip de paşapoarte. Marţi au fost 32 de cereri pentru eliberarea acestui tip de paşaport”, a declarat Surupăceanu.  

TAXE

Taxele diferă în funcţie de tipul paşaportului solicitat şi de vârsta persoanei  pentru care se solicită paşaportul individual. Pentru paşaportul temporar costul este acelaşi pentru toată lumea şi se achită o taxă de 97 de lei la CEC şi 122 de lei la Finanţale Publice. Pentru paşaportul electronic, pentru minorii sub 14 ani, taxa la CEC este de 236 de lei şi 22 de lei la Finanţele Publice. Pentru persoanele care au împlinit vârsta de 14 ani, taxa de 261 de lei la CEC şi 22 de lei la Finanţele Publice. 

SOLICITĂRI

O parte dintre cei care solicită paşapoarte sunt gorjenii care lucrează în străinătate, iar acum profită de concediu pentru a-şi reînnoi actele. „Am venit să facem paşaportul, vrem să plecăm în Italia şi ne trebuie paşaportul pentru băiat. Am venit pentru o lună de zile, iar apoi plecăm din nou la muncă. Am venit în ţară ca să facem concediul”, a declarat Ion Rădulea, solicitant.       

Vizualizări: 4,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: