Călinoiu, declarat (in)compatibil în ultima zi de mandat

Ion Călinoiu a rămas preşedintele Consiliului Judeţean Gorj pentru încă o zi. Asta din cauză că Instituţia Prefectului a amânat şedinţa de constituire a noului consiliu, programată iniţial pentru marţi. Coincidenţă sau nu, Ion Călinoiu ar putea fi declarat incompatibil chiar în ultima sa zi de mandat, dat fiind faptul că miercuri urmează să fie pronunţată sentinţa de Curtea de Apel Alba Iulia, în procesul pe care-l are cu ANI.

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean Gorj nu a mai avut loc marţi, 21 iunie, aşa cum era programată. Potrivit prefectului Gheorghe Paraschivu, PSRo nu a depus situaţia cu cheltuielile financiare din timpul campaniei electorale. „Există un partid politic care, până în acest moment, nu a depus situaţiile cu veniturile şi cheltuielile. Din câte am înţeles marţi se depun situaţiile şi pentru miercuri vom reconvoca şedinţa de Consiliul Judeţean”, a declarat Paraschivu.
Preşedintele PSRo susţine că Instituţia Prefectului trebuia să se fi interesat mai întâi dacă documentaţia este depusă şi abia apoi să fi convocată şedinţa. Rotaru spune că nu a făcut altceva decât să respecte programarea AEP. „La Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să respecţi data programării, iar PSRo este programat marţi. Cei de la prefectură trebuiau mai întâi să se fi interesat dacă toată documentaţia este depusă şi apoi să fi convocat şedinţa”, spune Rotaru.
La şedinţa programată iniţial pentru marţi a venit şi Ion Călinoiu, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean. Acesta s-a aşezat alături de ceilalţi consilieri PSD, scaunul său din capul mesei rămânând neocupat. Călinoiu a stat între Cosmin Popescu, viitorul preşedinte, şi Dorin Taşcău, consilier judeţean ALDE. „Am stat lângă Cosmin Popescu umăr la umăr în campanie, stăm umăr la umăr şi acum”, a spus Călinoiu.
SURPRIZĂ
Şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean a fost amânată până miercuri, la ora 16.00. Data de 22 iunie coincide cu ziua în care Curtea de Apel Alba Iulia va da sentinţa în procesul pe care Ion Călinoiu îl are cu ANI. Călinoiu ar putea fi declarat incompatibil chiar în ultima sa zi de mandat. N-ar fi exclus ca Ion Călinoiu să fie declarat nevinovat şi atunci să-şi dorească să mai candideze pentru încă un mandat.
ACUZAŢII
Inspectorii ANI susțin că în 2012 și 2013 președintele CJ Gorj a ocupat temporar posturi care l-au făcut incompatibil, el nedeclarând nici veniturile încasate cu această ocazie, ceea ce i-a adus un dosar penal, aflat pe rolul instanțelor de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: