Şefa din primărie, trimisă în judecată

Teodora Ciobanu, fosta şefă a Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA. Teodora Ciobanu a fost reţinută 24 de ore şi ulterior plasată în arest la domiciliu fiind acuzată de luare de mită în formă continuată.

Procesul Teodorei Ciobanu va fi pe rolul Tribunalului Gorj, au anunţat procurorii DNA. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că
în perioada 2007-2015, Teodora Ciobanu, în calitate de director în cadrul Direcției Publice de Protecție Socială (DPPS) Târgu-Jiu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 lei - 3.000 de euro, primind în final suma totală de aprox. 4.000 euro. Concret, sumele de bani au fost pretinse și primite de inculpată în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcții (infirmier, asistent medical, etc.) din cadrul instituției publice unde inculpata își desfășura activitatea. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție. Teodora Ciobanu se află acum în arest la domiciliu pentru 30 de zile. În locul său la Direcţia de Protecţie Socială a fost numită Elena Creţan.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: