Șefa ISJ despre o școală din Târgu Jiu: Există pericolul să cadă țigle

Marcela Mrejeru, șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a comentat la un post de televiziune situația de la Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu Jiu, aflat într-o stare avansată de degradare. Clădirea a fost împrejmuită cu profile metalice pentru a asigura consolidarea, până când va intra în reparații.

Primăria Târgu Jiu a scos la licitație lucrările de consolidare pentru această unitate de învățământ, dar nu s-a prezentat nimeni. Mrejeru spune că, fiind vorba de un monument istoric, nu orice firmă îndeplinește condițiile pentru a participa la licitație.

“Știu că există pericolul acolo să cadă țigle, pentru că nu s-au mai făcut reabilitări de foarte multă vreme”, a spus Mrejeru la Gorj TV. “Este o clădire monument care necesită urgent reabilitare. În ceea ce privește siguranța elevilor, doamna director a gândit un program de măsuri, să stea mai mult profesorii printre elevi în curtea școlii, mai ales lângă cei mici”, a spus Mrejeru. “Am stabilit cu doamna director să facem o altă intrare pentru elevi, să nu mai existe acest pericol”, a adăugat șefa ISJ Gorj.

Marcela Mrejeru a spus că pericolul va crește atunci când se va pune zăpadă pe acoperiș. "Putem ajunge la situația să închidem o aripă sau să restricționăm accesul în zona respectivă", a concluzionat șefa ISJ Gorj.

Suma estimată pentru reabilitarea clădirii este de 6,2 milioane de lei, lucrarea urmând să fie din nou scoasă la licitație. (A.A.)

Vizualizări: 1,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: