Şefi noi şi nu prea…la EMC Motru

Exploatarea minieră de carieră Motru are începând de ieri un director nou, în persoana lui Mircea Mezinca. Directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, l-a numit pe acesta în funcţia respectivă, totodată fiind eliberat din post Vasile Creţan. Fostul şef al EMC Motru a devenit şef al departamentului de resurse umane din cadrul exploatării miniere. Vasile Creţan este membru PNL, iar în toamna anului trecut a candidat pentru un post de senator în judeţ. El a declarat că îi lasă pe jurnalişti să ghicească motivele pentru care el şi alţi colegi de-ai săi sunt sau vor fi schimbaţi din posturi în această perioadă. Creţan afirmă că, deocamdată, nu s-a decis dacă va contesta în instanţă decizia de schimbare a sa, acesta precizând că nu ştie încă ce salariu va avea pe noua funcţie.

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, afirmă că Mircea Mezinca a fost numit director al EMC Motru pentru că doreşte să îl aibă în echipa cu care vrea să administreze problemele societăţii miniere. De asemenea, cu aceiaşi ocazie, a fost numit în funcţia de director adjunct al EMC Motru inginerul Ion Dobriţoiu. Cei doi au mai ocupat funcţiile respective în perioada în care Burlan a fost în fruntea SNLO între anii 2006 şi 2007. „Este dreptul oricărui director general să îşi formeze o echipă cu care să poată conduce societatea, iar schimbările de acum de la Motru nu sunt nici primele nici ultimele. Cei doi noi directori au mai fost în echipa mea, la fel ca şi alţi colegi care mi-au fost alături. SNLO avea atunci sute de miliarde de lei vechi în conturi, de datorii nici nu se putea vorbi, iar acum, după doi ani, societatea este aproape blocată, lucru care cred că spune multe despre ceea ce avem de făcut în perioada următoare”, afirmă Burlan.

Deciziile de schimbare a conducerii EMC Motru, zonă din care provine şi directorul general, sunt luate la o zi după ce Daniel Burlan a promovat în conducerea SNLO şi alţi foşti directori cu care a colaborat între anii 2006 şi 2007. Burlan este membru PDL, iar numirea sa în funcţie, făcută la începutul lunii ianuarie, este contestată de filiala Gorj a PSD, care revendică postul ocupat de acesta.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: