Şefii din CEO nu ştiu ce conţine raportul controlului comandat de Ponta

Agitaţie în Complexul Energetic Oltenia după ce s-a dus vorba că raportul controlului comandat de premierul Victor Ponta stă la baza unor dosare penale pentru unii directorii. Controlul a vizat perioada 2000-2012 şi managerul Laurenţiu Ciurel spunea că prejudiciul ar fi de câteva milioane de euro.

Despre control ştie şi fostul deputat Dan Ilie Morega. Acesta avansează nişte nume de directori: Dumitru Cristea, Octavian Graure sau Ion Dădălău. „Ştiu că s-a trimis la Parchetul General, cu toate aceste prejudicii, ştiu că s-a luat cu portbagajele de la toate exploatările miniere şi complexuri şi că toate aceste documente au stat la baza dosarelor şi adreselor de înaintare pentru marile hoţi care au fost în minerit şi energie“. În această perioadă, director la SNLO era Daniel Burlan. „Aştept să văd raportul şi abia apoi voi face comentarii. Vreau să văd care sunt acuzaţiile”, a declarat la Radio Infinit Daniel Burlan, fostul director general al Societăţii Lignitului Oltenia.

Nici Octavian Graure nu ştie despre acest raport. La acea vreme acesta era director la Complexul Energetic Turceni. „Au fost multe controale, am fost verificaţi în fiecare an. Nu ştiu despre ce este vorba, nu m-a sunat nimeni să-mi spună de vreun prejudiciu. O să mă edific şi vorbim apoi”, a declarat Graure.

Morega mai spune că administraţia a fost „mână-n mână“ cu sindicatele în această perioadă. „Ei spun că vreau să fragmentez mişcarea sindicală. Nu, vreau să distrug această hoaţă mişcare sindicală, nu să o disipez. La ora actuală managementul este extrem de defectuos la CEO din cauza unei organigrame tip caracatiţă. Solicit înlocuirea şefilor care au contribuit la hoţiile din minerit şi propunerea unei noi organigrame suple“, a mai spus Morega, acesta fiind şeful Adunării Acţionarilor de la aceste companii, pe timpul guvernării liberale.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: