Șeful ANAF din guvernarea Ponta dă de pământ cu guvernul Grindeanu

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, susținut în guvernarea Ponta, este extrem de critic cu măsurile populiste ale guvernului PSD. Acesta a scris pe facebook că încasările pe primul trimestru au fost de 95% din program, a urmat o importantă nerealizare și în aprilie, iar în aceste condiții majorarea anunțată a salariilor din sistemul bugetar devine improbabilă.

Postarea lui Gelu Diaconu

Dupa ce ANAF-ul a incheiat un trimestru cu incasari 95% fata de program si luna aprilie s-a incheiat cu o nerealizare importanta...cca 1,5 md lei. In aceleasi conditii de amanare la plata (prin selectia DNOR-urilor dar si prin amanare efectiva!) a TVA-ului cuvenit agentilor economici.

In acest ritm, realizarea veniturilor din legea bugetului pe 2017 devine iluzorie iar incadrarea in tinta de deficit se va face numai prin taierea drastica a cheltuielilor cu investitiile si cu bunurile si serviciile, asa cum arata si executia bugetara pe trim 1 a.c.
Intre timp, constat ca entuziastii sustinatori ai majorarii salariilor bugetarilor si ai prostiei numite "impozitul pe gospodarie" cam dau din colt in colt.

Cand ANAF-ul functiona cu motoarele turate la maxim si era angajat intr-un proces de reforma fundamentala s-a gasit o mana de "binevoitori" din SISTEM (prin reteta clasica a fabricarii de dosare penale) care sa demoleze acest proces. "Rezultatele" au aparut mai devreme chiar decat ma asteptam si eu! Si este abia inceputul.

Vizualizări: 2,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: