Şeful APIA Gorj, martor în procesul unei foste subalterne

Actualul director al APIA Gorj, Constantin Negrea, a fost audiat luni ca martor în dosarul în care o fostă angajată a instituției, Otilia Arjocu, este judecată alături de un cumnat de-al său pentru că l-ar fi ajutat pe acesta să încaseze ilegal subvenții oferite de stat.

Martorul s-a prezentat la instanța din Bănie pentru a fi audiat după ce a lipsit la termenul anterior, de pe 1 Aprilie, când, fără nicio păcăleală, magistrații l-au avertizat cu amenda dacă lipsește în continuare de la proces, ei fiind nevoiți să amâne finalizarea dosarului din această cauză. „Pentru lipsa martorului Negrea Constantin care se va cita cu avertisment amendă acordă termen”, a decis la începutul lunii Curtea de Apel.
Negrea fusese deja audiat la Tribunalul Gorj și spune că nu înțelege de ce a mai fost nevoie să fie plimbat și pe la Craiova, el oricum nefiind pe funcție la momentul săvârșirii faptelor de către cei doi inculpați. „Am venit pentru a da declarație aici, deși nu știu mare lucru despre dosar și despre fapte. Cred că mai potrivită era audierea Corinei Dorobanțu, care conducea instituția în perioada respectivă. E o zi pierdută, pentru că aveam multă treabă la Târgu Jiu și aici instanța e foarte aglomerată, iar dosarul va fi strigat după-amiază, ori eu am venit de dimineață. La termenul anterior am lipsit pentru că nu am primit citația și nu aveam de unde să știu că trebuie să mă prezint”, a explicat Negrea.
Inculpatul principal din dosar, Gheorghe Ogrădeanu, a fost condamnat acum un an de Tribunalul Gorj la 2 ani și 6 luni de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 5 ani. În cazul Otiliei Arjocu, pedeapsa dispusă de instanța gorjeană a fost de 3 ani de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 6 ani, cei doi inculpați fiind obligați să despăgubească Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură cu aproape 38.000 de lei, bani pe care Ogrădeanu i-ar fi încasat ilegal.
Conform DNA, el a prezentat o cerere falsificată pentru a încasa subvenția, dosarul fiind prelucrat la APIA Motru de către cumnata sa, Otilia Arjocu, femeia fiind inculpată și în alte dosare cu același gen de fapte. Adeverința folosită la dosar a fost eliberată de Primăria Padeș, fostul referent agricol al comunei, Stoicănel Haralambie recunoscând că mai trecea câte o cifră sau chiar două în fața suprafeței reale deținute de solicitant, din 0,89 ha teren deținut în acte, Ogrădeanu ajungând să prezinte la APIA Gorj o adeverință pentru 23,31 hectare, care i-a permis încasarea unei subvenții mai mari.

Vizualizări: 744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: