Șeful Casei de Pensii, revocat. Anunțul făcut azi-noapte!

Laurenţiu Ţenţ a fost revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicată luni în Monitorul Oficial.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat luni noaptea pe pagina de socializare că a cerut revocarea din funcție a Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. "Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanță. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal și care îmi relatează situații inaceptabile din teren, pentru mine contează mult", a transmis ministrul.

"Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanța, posibilă în România, de a soluționa dosarele de pensii în timp și în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă față de problemele pensionarilor. Sigur că nu este ușor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Și cu un om ca mine care este foarte exigent. În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța", a mai explicat ministrul Violeta Alexandru.

Ministrul recunoaște că propunerea de numire din decembrie 2019 i-a aparținut, dar spune că asta nu înseamnă menținerea în funcție, doar pentru a-și proteja imaginea.

Țenț fusese numit în funcție de către premierul Ludovic Orban, în decembrie, 2019, pentru un mandat de cinci ani. Acesta venea din sectorul public, deținând experiență ca fost funcțioar al Direcției Generale a Finanțelor Publice Bihor, iar ulterior ca șef al Casei Județene de Pensii Bihor.

Laurențiu Țenț i-a luat locul lui Ioan Petru Căprariu, omul numit la șefia Casei Naționale de Pensii de fostul premier PSD, Viorica Dăncilă.

Vizualizări: 3,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: