Şeful comunei Cruşeţ, fiu de primar

Viorel Drăguşin, primarul comunei Cruşeţ, cel mai longeviv primar din judeţ alături de primarul din Căpreni, Emil Cătănoiu, a primit anul acesta diploma şi placheta de cinci stele la Adunarea Generală a Primarilor de Comune din România care a avut loc la Rin Grand Hotel din Bucureşti. Aflat la al cincilea mandat, Viorel Drăguşin este „primar de primar”.

Viorel Drăguşin a ajuns primar la vârsta de 35 de ani după ce anterior tatăl acestuia fusese primar în comună timp de 18 ani în perioada 1968-1986. De aici cunoscuţii îi spun acestuia „primar de primar”. Având de la cine să înveţe meserie, primarul Drăguşin mărturiseşte că va părăsi funcţia în momentul în care va simţi că este timpul să lase locul altcuiva, la fel ca şi tatăl său care a plecat din funcţia de primar pentru că s-a pensionat nu pentru că a câştigat altcineva. „Toate mandatele mele au fost câştigate în primul tur. Trebuie să recunosc că la început nu am fost hotărât, îmi plăcea mai mult meseria mea de inginer horticol însă încet-încet am îndrăgit administraţia”, a declarat primarul Viorel Drăguşin.

Copiii sunt medici

Fiul de primar şi profesoară, Viorel Drăguşin practică astăzi cu mândrie cele două funcţii. Este primar dar şi profesor de educaţie tehnologică. Primarul mărturiseşte însă că cei doi băieţi ai săi au decis să calce pe urmele mamei care este medic generalist în Craiova. „Băieţii mei sunt amândoi chirurgi în Craiova şi soţia este tot medic generalist. Ea locuieşte acolo dar în week-end vine mereu acasă. Când o să mă retrag probabil o să fac nişte cabinete medicale şi o să mă ocup de ele”, a declarat Viorel Drăguşin.

CÂRCIUMI

Primarul din Cruşeţ mărturiseşte că nu a călcat niciodată în cârciumă de când este primar. Mai mult, niciodată nu a sărbătorit după ce câştiga un mandat. „Nu am făcut niciodată petreceri după alegeri. Niciodată nu am intrat în cârciumi la masă. Nu mi-a plăcut”, a declarat primarul Drăguşin.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: