Şeful de la Lupoaia: Cariera va fi extinsă

Cariera Lupoaia va mai funcţiona cel puţin 20 de ani după ce proiectul de extindere al unităţii va fi aprobat, potrivit directorului Sorin Iovan. Cariera Lupoaia are 1020 de angajaţi.

Împliniţi anul acesta 35 de ani de activitate?

Este adevărat, împlinim anul acesta 35 de ani de activitate, o activitate frumoasă cu realizări foarte bune.

Ce probleme întâmpinaţi?

La momentul de faţă problemele din minerit se referă la livrările de cărbune şi cererea de cărbune. Eu cred totuşi că vom avea rezultate foarte bune până la sfârşitul anului. Noi avem cerere de cărbune datorită opririi unui grup de la Cernavodă şi lipsa apei de principalele râuri din ţară.

Unde livraţi cărbune?

Noi furnizăm la Işalniţa, principalul beneficiar şi la RAAN Severin. Ne-am propus pentru anul acesta să avem o producţie de 3 mil 100 de tone, iar acum la jumătate pot să spun că lucrurile merg bine.

Aveţi în plan investiţii?

Principala investiţie va fi in terenuri pentru că ne vom extinde, vom avea un perimetru mai mare, am obţinut deja licenţa de explorare. Este un studiu la Institutul de Cercetare şi după acest proiect vom vedea exact zona de extindere, care va fi cu un randament foarte bun şi putem vorbi de durata carieri.

Care va fi durata? Şi cum staţi acum din acest punct de vedere?

În acest moment am mai avea opt ani de funcţionare, dar cu ajutorul proiectului putem spune că vom funcţiona 15-20 de ani.

Care sunt planurile dvs de viitor?

Modernizarea liniilor tehnologice, modernizarea liniilor de transport, toate acestea vor duce la creşterea productivităţii cu 10 la sută şi pe viitor trebuie să lucrăm la partea electrică.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: