Şeful Dina nu are voie să vorbească despre drumul de la Sadu

Firma din Budapesta, care trebuia să reabiliteze drumul de la Sadu, nu a cesionat lucrările. Ba mai mult ungurii nu mai au autorizaţie de construcţie şi nici nu şi-au anunţat intenţia de a face demersuri în vederea obţinerii ei. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, care în urmă cu aproximativ o lună anunţase că lucrările au fost cesionate unei societăţi serioase din Piteşti, acum refuză să mai dea detalii în ciuda faptului că drumul continuă să fie un coşmar pentru şoferi.

Reabilitarea drumului de la Sadu rămâne în continuare un vis imposibil de realizat. Societatea Vegyepszer ZRT Budapesta se pare că s-a jucat din nou cu autorităţile judeţului. În urmă cu aproximativ o lună, Ion Dina directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj anunţa că firma maghiară a cesionat lucrările unei societăţi din Piteşti. Ba mai mult la Sadu au apărut nişte utilaje despre care se spunea că aparţin firmei SC Argecom SA Piteşti. Drept este că nu contează foarte mult ale cui sunt de moment ce stau parcate pe marginea drumului, iar şoferi continuă să-şi defecteze autoturismele din cauza gropilor. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a dezminţit aceste afirmaţii, spunând că ungurii nu au cesionat lucrările şi că aceştia nu mai au autorizaţie de construcţie de la sfârşitul anului trecut. “Firma din Budapesta nu a cesionat lucrările de modernizare a drumului de la Sadu. În continuare ei sunt titularii contractului şi au adus nişte utilaje în zonă, însă care stau trase pe marginea drumului. Din luna decembrie, societatea maghiară nu mai are autorizaţie de construcţie. Aceasta a expirat, iar până acum nu şi-au manifestat intenţia să o reînnoiască. Avizele sunt valabile, iar autorizaţia trebuie obţinută de la Ministerul Transporturilor”, a declarat Ion Călinoiu.

Dina are interdicţie să vorbească

Ion Dina, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, afirmase că firma din Piteşti se va ţine de treabă, iar drumul de la Sadu va fi unul dintre cele mai bune din judeţ. Cu toate acestea, acum refuză să dea detalii în legătură cu acest subiect. “Nu mai pot să dau informaţii cu privire la drumul de la Sadu, contractul a fost încheiat prin Compania Naţională aşa că să întrebaţi pe ei”, a precizat Dina. Societatea Vegyepszer ZRT Budapesta a încasat mai bine de 4 milioane de euro şi a executat până în prezent aproximativ 5% din lucrări.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: