Construcţii cu autorizaţie în zona de expropriere pentru centură

Primăria Târgu Jiu încearcă să dea lămuriri cu privire la aspectele sesizate de directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga. Acesta a spus într-o conferinţă de presă că sunt suspiciuni că primăria Târgu Jiu ar fi eliberat autorizaţii de construire după anul 2009 pe tronsonul pe care urmează să se construiască noua variantă de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Primarul Cârciumaru s-a revoltat şi a declarat că o singură casă s-a construit după anul 2009 în aceea zonă, dar proprietarul are aviz favorabil de la CNADNR.

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, s-a declarat indignat de acuzaţiile formulate de şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Cârciumaru a spus că în perioada de după 2009 a fost eliberată o singură autorizaţie de construire în zona Ciocârlău, însă proprietarul avea aviz favorabil din partea CNADNR. Responsabil pentru această situaţie este, potrivit primarului, Ion Dina, fostul şef al Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. „Din cele verificate de serviciul urbanism, dar nici nu era nevoie de o verificare, o singură casă are autorizaţie, dar domnul Neaga înainte de a acuza primăria trebuie să-şi acuze serviciul lui, Secţia de Drumuri Naţionale de la Târgu Jiu, pentru că la vremea respectivă cetăţeanul care a construit casa care este suspusă demolării a luat aviz favorabil de la domnul Dina, care era şeful secţiei pe vremea respectivă şi bineînţeles că serviciul urbanism din primărie a eliberat autorizaţia de construire, în rest sunt case construite cu mulţi ani în urmă, fără să se cunoască traseul, 2002, 2003, 2005. O singură locuinţă are autorizaţie emisă după anul 2009, o locuinţă care se situează pe strada Ciocârlău, dar are avizul favorabil al Secţiei de Drumuri Naţionale”, a declarat primarul Florin Cârciumaru.

„Nu ştiu de niciun aviz, nu mai sunt director la Drumuri”

Contactat telefonic pentru a comenta acuzaţia primarului Florin Cârciumaru, fostul şef al Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, Ion Dina, nu-şi mai aduce aminte de documentele eliberate în perioada cât a condus unitatea. „De ce mă întrebaţi pe mine de avize, eu nu mai sunt director la Drumuri. Nu-mi aduc aminte de niciun aviz”, a declarat Ion Dina, fostul şef al Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Primăria Târgu Jiu a realizat o situaţie privind cele 29 de imobile supuse demolării pentru realizarea centurii de ocolire a municipiului Târgu Jiu. „Majoritatea construcţiilor sunt vechi, construite cu mult înainte de 2009, deci înainte să se pună în discuţie intenţia realizării acestei investiţii. Pe listă se află şi două autorizaţii eliberate de Primăria Bumbeşti Jiu, una eliberată în anul 2011 de către Primăria Târgu Jiu cu avizul CNANDR şi patru autorizaţii eliberate în 2007-2009 din care una în baza unui Plan Urbanistic Zonal din 2008. Mai rămâne de verificat un singur caz”, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. 

Primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, a precizat că serviciul urbanism din cadrul primăriei a eliberat două autorizaţii de construire după anul 2009 însă ambele au aviz favorabil din partea CNADNR. „Este o autorizaţie de construire dată la nişte lucrări începute în 2004, practic o continuare de lucrări, dar care are aviz favorabil din partea CNADNR şi o autorizaţie dată în 2009 care la fel are şi PUZ şi aviz favorabil de la CNADNR. Trebuie să menţionez că noi nu avem în jurisdicţie zonă construibilă şi nici nu am fost notificaţi de CNADNR la vremea respectivă să nu dăm autorizaţii. Cele două construcţii sunt undeva la limita cu cartierul Iezureni, dar varianta de ocolire nu trece pe zona noastră”, a declarat primarul Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

La nivelul municipiului Târgu Jiu sunt 29 de locuinţe supuse planului de demolare ca urmare a realizării noii variante de ocolire a municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: