Şeful ISJ Gorj, acuzat că nu-şi face orele la „Tudor”

Ion Işfan, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, este acuzat că nu-şi face orele pe care le are la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Reprezentanţii PNL Gorj spun că, potrivit legii, şeful ISJ Gorj trebuie să presteze ore la catedră pentru a nu pierde contactul cu şcoala, numai că Işfan s-ar face că uită de această obligativitate. „Orele sunt neplătite”, se apără şeful ISJ.

Denisa Şuţă, consilier judeţean PNL, a declarat că şeful inspectoratului şcolar, Ion Işfan, nu respectă legea. Potrivit legii, spune Şuţă, Işfan este obligat să susţină între două şi patru ore pe săptămână la o şcoală din oraş, una aleasă chiar de el. Işfan a optat, ce-i drept, pentru Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, dar la ore n-a prea ajuns. „Ţin să precizez că de când este inspector şcolar general, domnul Işfan nu a desfăşurat nicio oră în CNTV. Elevii de la CNTV care îl au profesor pe Işfan nu îşi cunosc profesorul. Am dovezi, sunt fotocopii după condicile din CNTV, aceste condici arată că domnul Işfan nu a semnat niciodată aceste condici. Sunt condici de prezenţă din 2016”, a spus Denisa Şuţă, consilier judeţean PSD. 

Tot conform legii, orele respective nu pot fi plătite pentru a se evita o stare de incompatibilitate a şefului ISJ Gorj, aşa că profesorii care ţin până la urmă orele, cel mai probabil îi fac un favor inspectorului general. „Aceste ore, fiind în orar, trebuie ţinute de cineva, nu ştim cum se procedează, din informaţiile mele sunt profesori suplinitori care ţin aceste ore, dar nu ştiu cum sunt plătiţi. Domnii profesori, ca atare, înţeleg că fac un favor inspectorului şcolar general”, a mai spus Denisa Şuţă.

„Nu dau bacalaureat la matematică”

Contactat telefonic, şeful ISJ Gorj, Ion Işfan, a mărturisit că nu prea are timp să predea matematica la CNTV, aşa că de cele mai multe ori este înlocuit de un alt profesor. „Am două ore pe săptămână la CNTV, neplătite. Ore pe care le fac în normă, dar n-ajung tot timpul la ele. De exemplu, şi acum sunt în drum spre Bucureşti. Merge un profesor, un coleg de-al meu care face orele, le face neplătit”, a spus Ion Işfan, şeful ISJ Gorj, care a ţinut să precizeze că orele de matematică sunt la o clasă de filologie şi elevii respectivi oricum nu susţin bacalaureatul la matematică. 

Vizualizări: 4,840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: