Şeful ITM Gorj explică amenda dată pensionarului din Săuleşti

George Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a explicat într-un interviu cum s-a ajuns la amenda de 60.000 de lei dată unui pensionar care tocmise trei săteni să lucreze la un cavou. Romanescu a explicat la Radio Infinit că sesizarea a venit de la Poliţie, fiind sunat de unul din şefii IPJ Gorj, dar şi că legea nu prevede o sancţiune mai mică de 20.000 de lei de angajat la negru, neexistând varianta unui avertisment. Potrivit unor surse, cel care a mers în audienţă la şeful IPJ şi l-a reclamat pe bătrân este Constantin Bucloiu din Săuleşti.

Reporter: Cum s-a ajuns la amendarea bătrânului din Săuleşti, l-a reclamat cineva?

George Romanescu: Instituţia noastră a fost sesizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. În ziua în care am fost informat, am refuzat să efectuez deplasarea oamenilor la solicitarea poliţiei şi i-am rugat să îşi verifice informaţiile, ca să pot să-i deplasez într-o zi ulterioară. A doua zi am fost sunat de către unul din şefii poliţiei judeţene, că informaţiile sunt reale, că la sediul IPJ ar fi fost o persoană care le-ar fi adus la cunoştinţă şi ar fi depus anumite documente, urmând să ne deplasăm acolo. Am trimis un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă. Eu consider că instituţia poliţiei este una foarte serioasă, îşi verifică informaţiile foarte bine şi când apelează la o altă instituţie a statului, o fac cu bună credinţă şi nu cu rea credinţă.

Reporter: Lucrările erau la cavoul bătrânului?

George Romanescu: Din informaţiile pe care le avem, cavoul la care se lucra era al altei persoane, nu al persoanei care a fost sancţionată. A fost sancţionată persoana care a declarat că cele trei persoane lucrează pentru ea. Tot ce a fost s-a făcut la solicitarea Inspectoratului de Poliţie Gorj, ITM s-a deplasat a doua zi.

Reporter: Fostul prefect Banţa v-a atacat destul de dur pe această temă.

George Romanescu: Sincer, nu ştiu cât se pricepe domnul Banţa, i-aş recomanda să se ocupe de probleme la care se pricepe. Din punctul meu de vedere, este pe lângă subiect, nu vreau să comentez, dar vă spun că nu se pricepe nici în domeniul relaţiilor de muncă, nici în domeniul securităţii muncii. I-aş recomanda să îşi vadă de problemele dânsului şi instituţiile statului să îşi facă datoria. Nu mă va intimida niciodată cu asemenea atacuri, dânsul ştie la ce mă refer, are nişte frustrări.

Reporter: Ce frustrări are?

George Romanescu: Nu vreau să comentez mai mult, probabil soţia dumnealui a lucrat la ITM, ştie dânsul la ce mă refer. Îi spun doar că este pe lângă subiect, iar dacă are ceva de lămurit, putea să mă sune personal şi îi dădeam toate informaţiile. S-a băgat într-un subiect în care nu ştia desfăşurarea acestei acţiuni, cine a efectuat acţiunea, de unde au apărut informaţiile şi aşa mai departe.

Vizualizări: 4,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: