Şeful pazei: Se fură de ani de zile, deşi CEO plăteşte sume uriaşe

Afirmaţii surprinzătoare făcute de Constantin Popescu, şeful biroului de pază din Complexul Energetic Oltenia, într-un ziar central. Popescu a vorbit despre furturile care se comit în ciuda faptului că se alocă patru milioane de euro pentru pază şi se întreabă dacă directorii „sunt handicapaţi, sunt nebuni, sunt legaţi la ochi?”.

Constantin Popescu a spus pentru ziarul „Cotidianul” că a făcut demersuri pentru un sistem modern de pază, cu camere de supraveghere, care ar aduce economii de milioane de euro pe an, dar acestea sunt blocate de Directorat. „La CEO se comit mereu furturi. Sunt furturi dovedite, în care, doar în ultimele luni, sunt implicaţi salariaţi CEO, maiştri, cefelişti, şi nu plăteşte nimeni, nu răspunde nimeni. Au fost depistate, raportate organelor de poliţie, însă au rămas aşa, în cercetări. Şi se fură de ani de zile, deşi CEO plăteşte sume uriaşe pentru pază”, a spus Popescu, precizând că se cheltuiesc bani aiurea pe un număr supradimensionat de posturi şi pentru obiective în care nici nu se justifică paza fizică.

Paza la CE Oltenia costă patru milioane de euro anual, a mai spus Popescu, care a susţinut în interviul de la „Cotidianul” că s-ar economisi trei milioane de euro pe an dacă s-ar achiziţiona echipament modern de pază.

Agenţi de pază plătiţi din fondul de şomaj

Constantin Popescu a continuat dezvăluirile, spunând cum ajung firmele de pază să îşi plătească oamenii din fondurile celor de la Şomaj. „Nu înţeleg de ce nu se face un contract-cadru, pe o perioadă de câţiva ani, ci se preferă aceste contracte de 3-4 luni, cu firme care se schimbă după câteva luni, preluând unele de la altele aceiaşi agenţi de pază, după o metodă deja consacrată: unii îi bagă în şomaj, iar cei care preiau contractul îi angajează ca şomeri! Metoda aceasta se practică pentru că statul român oferă ajutoare de şomaj de 900 lei, firma de pază plătind doar diferenţa de salariu”, a spus Popescu pentru cotidianul.ro.

Acesta crede că vinovaţi pentru această situaţie sunt toţi, de la ministru în jos. „Eu cred că şi Consiliul de Supraveghere şi Directoratul au toată vina, împărţită în mod egal! Ei nu au văzut până acum că acest sistem nu funcţionează? Sunt handicapaţi, sunt nebuni, sunt legaţi la ochi? Nu cred că această companie este condusă de handicapaţi. Sau poate e? Eu pot să mă duc să-i spun ministrului tot ce se întâmplă la CEO, căci, indiferent cine va fi ministru, nu poate să ştie tot. Dar dacă nimeni nu-i spune, uitaţi ce se întâmplă astăzi”, a spus Constantin Popescu.

Vizualizări: 4,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: